Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Την πρόταση για πώληση εταιρειών λιανικής παρουσίασε η ΔΕΗ στους θεσμούς

Θοδωρής Παναγούλης

(upd 22:24) Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση της Ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα για τα ενεργειακά, υπό τον Γ. Σταθάκη και με τη συμμετοχή του προέδρου της ΔΕΗ Μ.  Παναγιωτάκη.

Η διοίκηση της ΔΕΗ παρουσίασε κατά τη συνάντηση που διήρκεσε 1,5 ώρα το εναλλακτικό σχέδιο της επιχείρησης για το άνοιγμα της αγοράς μέσω πώλησης θυγατρικών που θα περιλαμβάνουν πελατολόγιο της εταιρείας.


Στόχος μας είναι να προχωρήσει με ασφάλεια το άνοιγμα της αγοράς ανέφεραν αρμόδιες πηγές μετά το πέρας της συνάντησης προσθέτοντας ότι οι θεσμοί άκουσαν με ενδιαφέρον την πρόταση "χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαραίτητα συμφωνούν".

Στόχος της ΔΕΗ είναι να έχει ολοκληρώσει τη σύσταση των (2 πιθανότατα) εταιρειών που θα διατεθούν σε ανταγωνιστές μέχρι τον Ιούνιο ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες σήμερα επελέγη ως σύμβουλος για τη διαδικασία η PWC.

Υπάρχουν προβλήματα με την υπάρχουσα διαδικασία, οι πελάτες δε φεύγουν από τη ΔΕΗ, διαβεβαιώσαμε τους θεσμούς ότι στόχος μας είναι το άνοιγμα της λιανικής, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, επισημαίνοντας ότι το "εργαλείο" για το άνοιγμα της αγοράς δεν είναι το μείζον. Στο ερώτημα, δε, γιατί δεν ανοίγει η αγορά, από πλευράς ΔΕΗ παρουσιάστηκαν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία μεγάλο μέρος των καταναλωτών (οφειλέτες, υψηλή τάση, ειδικά τιμολόγια κ.α.) παραμένουν αναγκαστικά στη ΔΕΗ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι στόχος και της ΔΕΗ είναι να προχωρήσει η απελευθέρωση καθώς η ανισορροπία ανάμεσα στα μερίδια που έχει η επιχείρηση στην παραγωγή και τη λιανική είναι εις βάρος της. Τόνισε δε ότι η ΔΕΗ έχει απευθύνει πρόσκληση προς τους ανταγωνιστές της στη λιανική να συνεργαστούν στο σχεδιασμό των θυγατρικών και ότι είναι διατεθειμένη να συμμετάσχει σε αυτές ως παθητικός μέτοχος προκειμένου να διευκολυνθεί η μεταφορά πελατών σε αυτές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπάρξουν δυο ακόμη συναντήσεις αύριο και μεθαύριο μεταξύ της ΔΕΗ και των τεχνικών κλιμακίων για να αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες της πρότασης της ΔΕΗ αλλά και νομικά ζητήματα που πιθανόν εκκρεμούν. Για το σκοπό αυτό άλλωστε θα προσληφθεί και Νομικός σύμβουλος για τη διαδικασία. Στόχος μας είναι να υπάρξει μια διαδικασία με τη συμμετοχή και της αγοράς ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Τέλος όπως διευκρινίζεται αρμοδίως η συζήτηση με τους θεσμούς δεν υπεισήλθε στα λεγόμενα εναλλακτικά δομικά μέτρα (πωλήσεις μονάδων της ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα