Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ο Κιμούλης Πρόεδρος στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Κριτική στην κυβέρνηση για τον ορισμό του Γιώργου Κιμούλη ως προέδρου του δ.σ. του ΚΠΙΣΝ άσκησε η τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη, σημειώνοντας πως επικράτησε «η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών». 

Μετά την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου, η κ. Κεφαλογιάννη σχολίασε ότι επιβεβαιώθηκαν «οι φόβοι και οι υποψίες ότι οι λογικές από το παρελθόν είναι ανίκητες». 


Με αφορμή την επιβεβαίωση των φημών που ήθελαν τον κ. Κιμούλη να έχει επιλεγεί για το συγκεκριμένο πόστο από τον Ιανουάριο, ανέφερε ότι η Ν.Δ. εδώ και καιρό είχε επισημάνει ότι «όσοι αναλάβουν θέσεις ευθύνης, θα πρέπει να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις και εύρος δυνατοτήτων, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις πολλαπλές απαιτήσεις του εγχειρήματος και να υπηρετήσουν αποτελεσματικά το δημόσιο συμφέρον».

«Δυστυχώς, όμως», συμπλήρωσε, «παρά τις καθολικές αντιδράσεις που υπήρξαν, παρά τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε, επικράτησε η στενή και μονολιθική λογική των κομματικών επιλογών και όχι το αυτονόητο κριτήριο των άξιων και ικανών να φέρουν εις πέρας αυτό το ύψιστο έργο για τον ελληνικό πολιτισμό και την παιδεία». 

Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κ. Κεφαλογιάννη δεσμεύθηκε ότι «θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και κυρίως της λογοδοσίας για την επιλογή προσώπων που θα υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον και θα διαχειρίζονται τα χρήματα του ελληνικού λαού». 

Καταλήγοντας, η βουλευτής της Ν.Δ. σχολίασε ότι «το τεράστιο αυτό έργο – σύμβολο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού ανήκει σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να γίνεται κομματικό παιχνίδι για την τοποθέτηση των αρεστών».

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσωπα εγνωσμένης αξίας με πολύτιμες ικανότητες

Στην κ. Κεφαλογιάννη απάντησε o ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απέρριψε την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση, λέγοντας πως η διοίκηση του ΚΠΙΣΝ απαρτίζεται από ανθρώπους με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό. 

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για ανθρώπους «εγνωσμένης αξίας και κύρους, με σημαντική εμπειρία και προσφορά στον πολιτισμό, που ο καθένας τους διαθέτει γνώσεις και ικανότητες πολύτιμες για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνουν».

Ακόμη, κάλεσε την βουλευτή της Ν.Δ., την επόμενη φορά που θα θελήσει να ασκήσει κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης, «να θυμηθεί πρώτα τις πάμπολλες περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, τα δυσβάσταχτα χρέη και τα ποικίλα προβλήματα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Προβλήματα», συμπλήρωσε, «τα οποία επιχειρεί να επιλύσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, με γνώμονα την εξασφάλιση της επιβίωσης των μεγάλων πολιτιστικών οργανισμών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα