Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Ποιος είναι ο Ολαφ Σολτς, ο νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μετά τον Σόιμπλε

Ο Όλαφ Σολτς, ο πράος και πραγματιστής, όπως τον χαρακτηρίζουν, δήμαρχος του Αμβούργου που θα γίνει ο επόμενος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, έχει δύσκολο ρόλο να επιτελέσει, καταλαμβάνοντας μια θέση στην οποία είχε «ριζώσει« ο προκάτοχός του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Έλαβε το βάπτισμα του πυρός σε δύσκολες καταστάσεις το καλοκαίρι που πέρασε, μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη Σύνοδο του G20 στην πόλη του, αναφέρει το Reuters σε αφιέρωμά του. Τότε ο Σολτς ζήτησε συγνώμη δημοσίως για το φιάσκο στα θέματα ασφάλειας που παρουσιάστηκαν, αλλά ήταν ήρεμος απέναντι στην επίθεση που δέχθηκε από δεξιούς, που τον κατηγόρησαν ότι έδειξε επιείκεια στη βία των αντικαπιταλιστών. 

Ο 59χρονος Σοσιαλδημοκράτης, δικηγόρος στο επάγγελμα και θερμός υποστηρικτής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αργότερα παραδέχτηκε ότι η έκταση της βίας τον συγκλόνισε και ότι θα είχε παραιτηθεί εάν υπήρχε νεκρός.   

Αυτή η ήρεμη αποφασιστικότητα, σχολιάζει το Reuters, θα του είναι χρήσιμη στην κρίσιμη θέση που αναλαμβάνει, στην οποία έχει αφήσει το σημάδι του ο βετεράνος πολιτικός Σόιμπλε.[περισσότερα]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα