Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Οι δύο ιστορικές φωτογραφίες που κατέθεσε ο Κ. Τασούλας στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Οπως είπε μάλιστα «ο νοικοκυρεμένος και όχι νεοφιλελεύθερος προϋπολογισμός και η πιστωτική πολιτική εκείνης της περιόδου επέτρεψε να επαναληφθεί το 1957 ο εσωτερικός δανεισμός και να εκδοθούν τα ομολογιακά δάνεια της ΔΕΗ που συνέβαλαν κατά πολύ στον εξηλεκτρισμό της χώρας.

Και στο σημείο αυτό κατέθεσε άλλη φωτογραφία που έχει σχέση με τον εξηλεκτρισμό της χώρας. Είναι από το χωριό Κτίσματα Ιωαννίνων το 1959.

Ο εξηλεκτρισμός της χώρας. Φωτογραφία από το χωριό Κτίσματα Ιωαννίνων το 1959Ο εξηλεκτρισμός της χώρας. Φωτογραφία από το χωριό Κτίσματα Ιωαννίνων το 1959

«Μετά τα ομολογιακά δάνεια της ΔΕΗ του 1957, η ΔΕΗ μπόρεσε και έκανε εκτεταμένο εξηλεκτρισμό της χώρας, φτάνοντας μέχρι τα επιμεθόρια χωριά των ελληνοαλβανικών συνόρων. Βλέπετε παιδιά της εποχής εκείνης με μπαλωμένα ρούχα, και εν χρω περίπου κουρεμένα να βλέπουν τον εργάτη που βάζει τα καλώδια της ΔΕΗ στο χωριό τους και βλέπουν ουσιαστικά αυτό που θα αλλάξει τη ζωή τους προς το καλύτερο» είπε ο Κ. Τασούλας.

«Πρέπει να προφυλάξουμε μέσω του Συντάγματος τους εαυτούς μας και τον ελληνικό λαό από τον πειρασμό και τη χίμαιρα των παροχών, η οποία καταδολιεύει εντελώς την ισορροπία μεταξύ εσόδων και εξόδων, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτές τις οικονομικές εκτραχύνσεις και υποβαθμίσεις της χώρας μας. Εφόσον δεν υπάρχει το πολιτικό μέγεθος που να μπορέσει πολιτικά να επιβάλει αυτή την ισορροπία, ας αυτοπροστατευτούμε μέσω του Συντάγματος και θα προκύψει εν συνεχεία και πρακτική πολιτική η οποία θα το εφαρμόζει, χωρίς κατ’ ανάγκην να τη δεσμεύει το Σύνταγμα» κατέληξε.[περισσότερα]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα