Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΗ το SPA για τις μονάδες - Τι περιλαμβάνει

Χρήστος Στεφάνου

Στην έγκριση της σύμβασης αγοραπωλησίας των προς πώληση λιγνιτικών μονάδων (SPA), προχώρησε σήμερα έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, ενσωματώνοντας σε αυτήν, μια σειρά από όρους και προβλέψεις που στόχο έχουν να τις καταστήσουν πιο ελκυστικές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τελικό κείμενο θα περιλαμβάνει :


- Την πρόβλεψη ότι  οι αγοραστές των μονάδων θα απολαμβάνουν ΑΔΙ, ύψους 40.000 ευρώ/ μεγαβάτ το χρόνο, και για διάστημα 6 ετών. Αν τυχόν οι Βρυξέλλες εγκρίνουν χαμηλότερα ποσά, ανάλογα θα απομειωθεί και το τίμημα.


- Την επισήμανση ότι η απομείωση της μισθολογικής δαπάνης των μονάδων θα γίνει τόσο με μετακίνηση όσων εργαζομένων το επιθυμούν στη ΔΕΗ και το ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και με εθελούσιες εξόδους που αποφάσισαν οι δύο θυγατρικές, της Μελίτης και της Μεγαλόπολη. Στόχος σε κάθε περίπτωση είναι το συνολικό προσωπικό των προς πώληση μονάδων να μη ξεπερνά τα 600 άτομα.



- Εξασφάλιση των αγοραστων από τη ΔΕΗ σταθερής τιμής για το λιγνίτη που θα προμηθεύεται η μονάδα της Μελίτης, στο διάστημα που θα βρίσκεται σε εκκρεμότητα το θέμα των ορυχείων της Φλώρινας, όπως έγραφε νωρίτερα σήμερα το Energypress.

Νωρίτερα το energypress έγραφε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα