Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

H Πορτογαλική EDP Renovaveis ενισχύει την παρουσία της στην Ελλάδα με το νέο αιολικό ισχύος 15 MW

Με ανακοίνωσή της, η EDP Renovaveis ενημερώνει για την σύναψη σύμβασης επί της Διαφοράς (Contract-for-Difference, CfD) στον πρόσφατο διαγωνισμό ΑΠΕ προκειμένου να πουλάει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το αιολικό στην Αερορράχη, ισχύος 15 MW, στη βόρεια Ελλάδα. Το πάρκο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέχρι το 2021.


Ειδικότερα, στις 4 Ιουλίου η EDPR εγκαινίασε την είσοδό της στην ελληνική αγορά ενέργειας με την σύναψη μιας αντίστοιχης σύμβασης πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από το αιολικό πάρκο στο Λιβάδι, ισχύος 45 MW. Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, με την νέα σύμβαση η EDPR ενισχύει την παρουσία της στην ελληνική αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Να σημειωθεί ακόμη, πως στα πλαίσια της στρατηγικής ανάπτυξής της, η ενεργειακή εταιρεία συνεχίζει να αναζητάει και να μελετάει επενδυτικές ευκαιρίες ανά τον κόσμο, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλό δείκτη ρίσκου και με σταθερό ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια στην ανακοίνωσή της. 

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι το CFD (Σύμβαση επί διαφοράς), είναι στην ουσία ένα συμβόλαιο του οποίου η αξία αυξομειώνεται, όσο αυξομειώνεται η αξία της μετοχής στην οποία βασίζεται. Η αξία ενός CFD αυξάνεται ή μειώνεται με βάση τη διαφορά που προκύπτει από την τιμή της μετοχής όταν αγοράστηκε το CFD και την τρέχουσα τιμή της.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα