Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Το busineessenergy στο χαρτί

Γιατί θα μ’ εμπιστευτείς

Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.  Αλλά πάρθηκε. Το businessenergy.gr, στον αέρα από τον Μάρτιο του 2015, κάνει το επόμενο βήμα. Ή μάλλον, τείνει να ενηλικιωθεί μία ώρα αρχύτερα.

Απόλυτα συνδεδεμένο με τις αρχές της δημοσιογραφίας ότι όλα ξεκινούν από το χαρτί. Εν αρχή λοιπόν, ην το χαρτί και παραμένει ο πυλώνας των υπολοίπων, για να μην παρεξηγούμαστε. Τα sites με τα περισσότερα χτυπήματα κάθε μέρα είναι εκείνα που προβάλλουν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Συνήθως, τα πρώτα θέματα στα κανάλια προέρχονται από τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων. Μέσα σ’ αυτό περιβάλλον, με όλες τις οικονομικές εφημερίδες, πλην μιας, να έχουν βάλει λουκέτο, τα οικονομικά και κλαδικά περιοδικά να αποτελούν ανάμνηση, το businessenergy.gr, αποκτά αδελφάκι, αλλά στο περίπτερο. Και όχι μόνο, θα πηγαίνει στον ίδιο τον αναγνώστη, τον επιχειρηματία, τον ψαγμένο πολίτη, πολύ απλά διότι έχουμε να του πούμε πολλά.

Στο πρώτο φύλλο, θα διαβάσει αυτός που περιμένει να πέσει χρήμα στην αγορά και που ξέρει ότι πρώτο το κράτος δίνει το καλό παράδειγμα με τις αποκρατικοποιήσεις, να το ξεχάσει. Όλα μπαίνουν στο πάγο, διότι το 2019 αποτελεί προεκλογική χρονιά. Άλλη ατζέντα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη γνωστή του παίζω άμυνα μέχρι να φτάσει η κατάσταση στο αμην και οι δανειστές ν’ αρχίσουν πάλι να απειλούν και άλλη η Νέα Δημοκρατία, που φέρεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις και έχει κάνει τα μεγάλα κρατικά projects, σημαία της. Ναι, αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε κοινωνικές αντιδράσεις, θα ισχυριστεί κάποιος. Βεβαίως, αλλά αν δεν σπάσεις αυγά, δεν γίνεται να σε μπιστευτούν και να έρθουν επενδύσεις, ν’ ανοίξουν νέες δουλειές, να μπει κόσμος στο μισθολόγιο ν’ αρχίσει να πληρώνει πάλι τους φόρους του και βεβαίως να ξοδέψει...

Θα διαβάσει ακόμα, το στέλεχος επιχειρήσεων και ο σύγχρονος άνθρωπος που κατατάσσει τον εαυτό του στη λεγόμενη μεσαία τάξη, πρώτος απ’ όλους, ότι αν ανακαινίσει το σπίτι του ενεργειακά, θα έρθει νομοσχέδιο προεκλογικά, που θα του μειώνει τον ΕΝΦΙΑ που πληρώνει.

Θα διαβάσει, επίσης, ακόμα κι αυτός που έχει γονατίσει από την κρίση, κατ’ αποκλειστικότητα στο περιοδικό που κρατάει στα χέρια του, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως από τον μήνα που τρέχει και τους πόμενους, ο ΟΑΕΔ χρηματοδοτεί 16 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αν δεν σκοπεύει να πάρει τον ομματιόν του κι αυτός για το εξωτερικό, όπως οι προηγούμενοι 200.000 , braindrain λέγεται το φαινόμενο.

Ο επενδυτής που φιλοδοξούμε επίσης να γίνει αναγνώστης μας, θα διαβάσει, πρώτος, ότι ο Τσακαλώτος σκέφεται ναι μεν να βγει στις αγορές, αλλά με ένα έξυπνο swap, ανταλλάσσοντας τα ομόλογα του PSI, που όταν ήταν αντιπολίτευση το κατήγγειλε.      

Ο μικρομεσαίος, ο δικηγόρος, ο γιατρός, ο επαγγελματίας, που είναι ο καλύτερος μας φίλος, έχει τη δυνατότητα να διαπιστώσει ότι τελικά του έρχονται φθηνότερα οι ασφαλιστικές εισφορές απ’ όσο του έρχονταν πριν από ένα χρόνο. Το αποδεικνύουμε με συγκεκριμένα παραδείγματα και αριθμούς.

Κοντολογίς – τι έλεγαν οι παλιοί έμποροι;- η δοκιμή, θα σας πείσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα