Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Τι είπε σε συνέντευξη του ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης για τη ζεύξη Σαλαμίνα Περάματος


Το μεγαλύτερο πακέτο έργων των τελευταίων δεκαετιών ύψους 13.5δις έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει το υπουργείο Υποδομών. Ο γ.γ. γραμματέας του υπουργείου κ. Γ. Καραγιαννης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που περιλαμβάνει τα τέσσερα μεγάλα έργα, μεταξύ των οποίων και η ζεύξη Σαλαμίνα Περάματος, και ένα ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα έργων σε όλη τη χώρα που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες επαναφοράς της χώρα σ σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Για την υποθαλάσσια ζεύξη ο κ. Καραγιαννης τόνισε ότι: «η υποθαλάσσια οδική ζεύξη της Σαλαμίνας, με την κατασκευή υποθαλάσσιας σήραγγας μήκους 1,2 χλμ που θα συνδέει το Πέραμα με τη νησίδα του Αγ. Γεωργίου και την κατασκευή οδικού τμήματος 5 χλμ από τη Λεωφόρο Σχιστού στο Πέραμα (είσοδος σήραγγας) και ανισόπεδο κόμβο σύνδεσης με το οδικό δίκτυο Δήμου Περάματος, εκτιμώμενου κόστους 500εκατ. ευρώ, όπου οι μελέτες ήδη ολοκληρώθηκαν και πριν λίγες ημέρες κατατέθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.» 


Όπως όλα δείχνουν η υλοποίηση του έργου της ζεύξης είναι πιο κοντά από ποτέ καθως είναι συνεχείς οι αναφορές των κυβερνητικών στελεχών σε αυτή. Από την παραπάνω αναφορά όμως του κ. Καραγιαννη απουσιάζει η αναγγελία οδικών τμημάτων στη Σαλαμίνα γεγονός που ενισχύει τους φόβους ορισμένων ότι από τις εξαγγελίες απουσιάζουν αναφορές για έργα υποδομής στο νησί. 


Η αναγκαιότητα του έργου έχει κριθεί για τους κατοίκους του Περάματος που θα δουν την πόλη τους να ανασαίνει από τον κυκλοφοριακό φόρτο όσων κατευθύνονται στη Σαλαμίνα αλλά και πο λλών οικιστών και επισκεπτών που θα έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο νησί. Παραμένει όμως διαφιλονικούμενο ζήτημα για τους κατοίκους του νησιού. Η δημοτική αρχή δια στόματος δημάρχου κρατά θετική στάση θέτοντας όμως ως βασική προϋπόθεση να γίνουν έργα υποδομής ώστε το νησί να μπορέσει να ανταποκριθει στις αλλαγές που θα επιφέρει η ζεύξη. 


Εκτός όμως από τις δηλώσεις που δείχνουν απλά πρόθεση θα πρέπει να υπάρξουν και οι σχετικές ενέργειες. Θα πρέπει επίσης με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο να τοποθετηθούν και οι υπόλοιποι φορείς του νησιού λαμβάνοντας υπόψη το διαμορφωμένο πλαίσιο ώστε να υπάρξει συντονισμός ενεργειών διασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό ότι η ζεύξη αν τελικά γίνει θα είναι επ’ ωφελεια των κατοίκων της Σαλαμίνα.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του γ.γ. γραμματέα Γιώργου Καράγιαννη ΕΔΩ

https://salamina-press.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα