Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

10 χρόνια "ON LINE" και συνεχίζουμε...



Φίλοι και φίλες του διαδικτυακού "ONLINE"  συμπληρώσαμε 10 χρόνια από τη έναρξη λειτουργίας του blog (27-12-2011) και έχουμε ήδη ξεπεράσει τις 34.500 αναρτήσεις και τις 3.300.000 προβολές.

Το κανάλι μου στο youtube ΤV.Papadopoulos(TV.P) ,ξεπέρασε τους 3.100 συνδρομητές και τα βίντεο τις 1,9 εκατ. προβολές. 

Αυτά τα 10 χρόνια ζήσαμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και γεγονότα , όπως τη χρεοκοπία της Ελλάδος και την  είσοδο στην εποχή των μνημονίων, ακραία καιρικά φαινόμενα και τέλος σαν κερασάκι στην τούρτα μας ήρθε ο COVID-19. Mε τον COVID βιώσαμε περιορισμούς στην ελευθερία μας και καθολικό lockdown.

Δυστυχώς, ο χρόνος που φεύγει δεν μας επιβεβαίωσε και αντί να ξεμπερδεύουμε με τον κορωνοϊό , αναμένουμε μετά τις εορτές νέο κύμα της πανδημίας με την μετάλλαξη "Ο" . Μόνη πλέον ελπίδα φαντάζει το φάρμακο , αφού με το εμβόλιο δεν νικήσαμε τον COVID. Πάντως, όλα δείχνουν ότι η μετάλαξη "Ο" είναι και η τελευταία αφού ο ιός εμφανίζεται αποδυναμωμένος ως προς τα συμτώματα που μπορεί να προκαλέσει.

Στην οικονομία, ο COVID επέφερε σημαντικό πλήγμα και τώρα μετά και  την απότομη αύξηση της παγκόσμια ζήτησης , αντιμετωπίζουμε και ενεργειακή κρίση. Το ράλι των τιμών του φυσικού αερίου έχει άμεση επίπτωση στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού για την παραγωγή του χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον το συγκεκριμένο καύσιμο.

Για να γίνει ακόμη πιο κατανοητό, στο ενεργειακό μείγμα (λιγνλιτης , φυσικό αέριο, υδροηλεκτρικά, ΑΠΕ και εισαγωγές) που χρησιμοποιείται σήμερα προκειμένου να παραχθεί ρεύμα, κυρίαρχο καύσιμο με 52,68% είναι το πανάκριβο φυσικό αέριο.

Οι φθηνές ΑΠΕ, εξαιτίας της άπνοιας και της συννεφιάς, αντιστοιχούν μόλις στο 11,02% του μείγματος, ενώ τα επίσης φθηνά υδροηλεκτρικά καλύπτουν μόλις το 15,27% του μείγματος, με αποτέλεσμα η μέση τιμή χονδρεμπορικής ρεύματος που προκύπτει να είναι υπερβολικά υψηλή.

Εύχομαι, η οικονομία μας να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να αρχίσει και πάλι σιγά-σιγά η σταθεροποίησή της και μετά η μεγάλη ανάπτυξη που τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος.

 Το "ON LINE" θα παρακολουθεί τις εξελίξεις , ενώ για κάθε σχόλιο ή πρόταση σας , μπορείτε να μου γράφετε στο mail "eft.papadopoulos@gmail.com"

Εύχομαι σε όλους Χρόνια πολλά με Υγεία , 

Ειρήνη και ευημερία

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

2022

Ο δημιουργός και διαχειριστής του blog

 "ON LINE"

Μάκης Παπαδόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα