Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία για άλλες 48ωρες - Τι ισχύει για τη Σαλαμίνα


Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της με νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία την Κυριακή 12 και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στη συνεδρίαση της το Σάββατο.

Ήδη από την Παρασκευή το πρωί δεν πραγματοποιείται κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΠΝΟ, μετά το αδιέξοδο των συζητήσεων με τους ακτοπλόους (ΣΕΕΝ) για την υπογραφή ΣΣΕ για το 2020 και το 2021.

Η ΠΝΟ σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει οτι υπάρχει περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της, δηλαδή μετά τη λήξη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας της δεύτερης 48ωρης και ζητά και πάλι την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας γιατί όπως υποστηρίζει ο αγώνας ο οποίος και διεξάγεται είναι αγώνας επιβίωσης που δεν αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την τάξη των  εργαζομένων.

Τέλος προειδοποιεί τον «οποιοδήποτε τολμήσει να χρησιμοποιήσει τον όποιο απεργοσπαστικό μηχανισμό ή το όποιο ''πλοίο ασφαλείας'' να το σκεφτεί διπλά, καθώς η ενέργειά του αυτή μόνο ''λάδι στη φωτιά'' του αγώνα μας θα ρίξει».

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί την εργοδοσία να  αναλογιστεί την στάση της και να δώσει την ορθή και δίκαιη λύση για τον τερματισμό του  αδιεξόδου και ταυτόχρονα καταγγέλλει και τον υπουργό Ναυτιλίας για την  «ράθυμη στάση του απλού παρατηρητή που εφαρμόζει».

»Δεν  ζητούμε μόνο αυξήσεις. Αγωνιζόμαστε και για τις οργανικές συνθέσεις και για την προστασία των ανέργων ναυτικών και  για τον επαναπατρισμό των συναδέλφων μας, για τα οξυμένα προβλήματα στο ΚΕΣΕΝ, στο ΓΕΝΕ, στα σωστικά στην εκπαίδευση, στα μητρώα αλλά και για τα  κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα και για το φορολογικό και για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.Τα  προβλήματα συσσωρεύονται  και οξύνονται  καθημερινά  και απαιτούν  άμεσες λύσεις. Φτάνει πιά.Τέρμα η ανοχή» σημειώνει.

Η ΠΝΟ καλεί τους ναυτεργάτες στην απεργιακή συγκέντρωση της Ομοσπονδίας την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στις 10.30 π.μ. στο λιμάνι του Πειραιά, απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού στο πλοίο «Blue Star Delos».

Τι ισχύει για τη Σαλαμίνα:

Τα δρομολόγια στη γραμμή Σαλαμίνα - Πέραμα θα γίνονται κάθε μία ώρα (κάθε ακριβώς), δηλαδή στις 06:00, 07:00, 08:00 κ.τ.λ.

Ενδιάμεσα όποτε γεμίζει ένα ferry θα αναχωρεί. 

https://salamina-press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα