Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Νέες μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και του Ιουνίου – Στις 20 Μαίου οι ανακοινώσεις των παρόχων – «Πακέτο» οι χρεώσεις και οι επιδοτήσεις

Kωνσταντίνος Φιλίππου

energypress.gr

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι πάροχοι ετοιμάζονται να περάσουν στους τιμοκαταλόγους του επόμενου μήνα τη νέα υποχώρηση του TTF.

Έτσι, με βάση τις εκτιμήσεις, στις 20 Μαίου δεν αποκλείεται οι τελικές χρεώσεις να πέσουν ακόμη και κάτω από 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Και οι υψηλότερες αυτού του μήνα να υποχωρήσουν στα 0,14 με 0,17 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Στις προαναφερόμενες τιμές έχουν συνυπολογιστεί και οι επιδοτήσεις του Ιουνίου, τις οποίες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε μαζί με του Μαίου. Και αυτές έχουν οριστεί για τα οικιακά τιμολόγια στα 0,015 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις στις ονομαστικές χρεώσεις των παρόχων αναμένεται να είναι γύρω στα 0,01 με 0,015 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Άρα δεν αποκλείεται συνολικά να καταγραφεί υποχώρηση των τελικών τιμών ακόμη και κατά 0,03 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση κινείται στο να παρατείνει τα έκτακτα μέτρα για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου. Ως γνωστόν πρόκειται για το πλέγμα παρεμβάσεων που θεσπίστηκε πέρυσι τον Αύγουστο και λήγει την 1η Ιουλίου.

Έτσι για ακόμη τέσσερις μήνες θα είναι σε ισχύ το πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος, η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής, η χωρίς επιβάρυνση μετακίνηση των καταναλωτών από πάροχο σε πάροχο, η ανακοίνωση των τιμοκαταλόγων του επόμενου μήνα 10 ημέρες πριν τη ισχύ τους και οι επιδοτήσεις των τιμολογίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα