Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Γιατί στηρίζω τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Στηρίζω τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ γιατί 

  • η Κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη είναι η ίσως η καλύτερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αντίστοιχη του πατέρα του Κων/νου Μητσοτάκη 1990-1993, την οποία όμως έριξαν οικονομικά συμφέροντα και δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της (υπενθυμίζω ότι το 1990 μετά από 8 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ , η Ελλάδα δεν είχε χρήματα να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και ο Πρωθυπουργός της Οικουμενικής Κυβέρνησης Ξ. Ζολώτας προχώρησε σε τύπωμα νέων δραχμών-τότε υπήρχε αυτή η δυνατότητα η οποία τώρα δεν υπάρχει με το ευρώ).
  • δεν πρέπει η Ελλάδα να γυρίσει πίσω στο μπάχαλο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  2015-2019.

Τετραετία 2019-2023 :

  • η χώρα σταθεροποίησε τη θέση της στην ΕΕ 
    • ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τις προκλήσεις της πανδημίας COVID-19 και της κρίσης με την Τουρκίας και απέδειξαν ότι η διαχείρισή τους ήταν απόλυτα επιτυχημένη (έγκαιρη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αποτελεσματική διαχείριση της διασποράς του COVID και του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Απέδειξε επίσης την  αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος δημόσιας υγείας (ΕΣΥ)).Η διαχείριση της κρίσης με την Τουρκία ήταν επίσης επιτυχής τόσο στον Έβρο όσο και στο Αιγαίο, με την αποτροπή της Τουρκικής Ηγεσίας να προχωρήσει σε "επίθεση" με στόχο τις αμφισβητούμενες περιοχές και την αποσταθεροποίηση.Σκεφτείτε μόνο, αν η η Ελλάδα είχε αποτύχει με τον Φράκτη του Έβρου, πόσοι χιλιάδες ανεξέλεγκτοι μεταναστάτες θα βρίσκονταν στη χώρα μας και τι συνέπειες θα είχε; Θυμηθείτε τι γινόταν επί ΣΥΡΙΖΑ, την άθλια εικόνα με τους χιλιάδες μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου και την  Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Τασία Χριστοδουλοπούλου να λέει την περίφημη φράση «οι μετανάστες λιάζονται». Η οικονομία δε των νησιών είχε γνωρίσει τεράστιο πλήγμα , με μεγαλύτερο στον τουριστικό κλάδο . Για παράδειγμα η Λέσβος είχε όλο το έτος 2016 τόσες πτήσεις charters όσες είχε παλαιότερα σε μία μόνο εβδομάδα, ενώ από 53 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2014 και το 2015, εντοπίστηκε μόνο μία το 2017. Επίσης σημειώθηκε μείωση των διανυκτερεύσεων κατά 40,63%, μείωση των επισκεπτών κατά 42,58% και μείωση των εσόδων κατά 35,18%. Τα στοιχεία αυτά ισοδυναμούσαν με την πλήρη καταστροφή του τουριστικού προϊόντος του νησιού. H Ελλάδα πλέον προσφέρει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε όσους μετανάστες αιτούνται άσυλο και η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε μείωση των μεταναστευτικών ροών. Το 2015 η Ελλάδα ήρθε αντιμέτωπη με 1 εκατομμύριο αφίξεις, νούμερο το οποίο αντιστοιχούσε στο 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Επιπλέον η χώρα δεν γίνεται πλέον πρωτοσέλιδο στα διεθνή ΜΜΕ, όπως συνέβαινε με τις δομές στην περίπτωση της Μόριας.
    •  Ακόμη, οι συμφωνίες  με  ΗΠΑ, Γαλλία, Αίγυπτο & Ισραήλ, η παραλαβή των Ραφάλ,  η μετατροπή των υποβρυχίων 214 σε φονικά όπλα κλπ , ενισχύουν την Ελλάδα και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή της Τουρκίας.

  • Στην Οικονομία, παρά το "lock down" που μας έφερε ο COVID και της ενεργειακής κρίσης που μας έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία μαζί με τον εισαγόμενο πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ , η χώρα πέτυχε εντυπωσιακή αύξηση του ΑΕΠ (τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη) , αύξηση των εξαγωγών και μείωση της Ανεργίας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τους μισθούς, γιατί εκτός του ότι η μείωση της Ανεργίας θα πιέσει τους μισθούς προς τα πάνω , μόλις η Ανεργία πέσει κάτω από 10% θα ξεπαγώσουν οι 3τίες των εργαζόμενων , οι οποίες παραμένουν παγωμένες για πάνω από 10 χρόνια.
Από την άλλη , ο τουρισμός αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ φέτος το καλοκαίρι. Σε όλα αυτά αν προστέσουμε και την επιτυχή μείωση της φοροδιαφυγής μέσω της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS , αναμένεται μεγάλη αύξηση στα έσοδα του Δημοσίου από ΦΠΑ και Φόρο Εισοδήματος.

Ωστόσο, υπάρχουν και ζητήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν ή καθυστερεί πολύ η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις. Στο Δημόσιο δεν έχει προχωρήσει ακόμη η αξιολόγηση, τα σχολεία - Πανεπιστήμια και δημόσιες συγκοινωνίες (εκτός ΜΕΤΡΟ), συνεχίζουν να έχουν το μαύρο τους το χάλι (υποδομές , εκπαιδευτικοί , καταλήψεις από ανήλικους μαθητές στα σχολεία -απώλεια πολλών διδακτικών ωρών) και τα Νοσοκομεία συνεχίζουν να έχουν ελλείψεις Ιατρικού προσωπικού  ιδίως στην Επαρχία και τα νησιά.

Τέλος δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα Ψέματα Τσίπρα όταν μας κοροϊδευε και συνεχίζει να μας κοροιδεύει , λέγοντας  

  • η λύση είναι η κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο και ένα άρθρο.
  • ο κατώτατος μισθός θα πάει στα 751,00 € και τον παρέδωσε στα 650,00 € , ενώ εφάρμοσε και τον υποκατώτατο
  • Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται, καταργείται και τον εφάρμοσε κανονικά
  • «Κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού υπάρχουν άλλοι για να τις κάνουν».
  • «εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν. Δεν θα παίζουν αυτοί τον ζουρνά για να χορεύουμε εμείς σε όποιον σκοπό αυτές θέλουνε. Θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη» έλεγε σε ομιλία του στο Ηράκλειο τον Δεκέμβρη του 2014 και τελικά έκλεισε τις Τράπεζες.
  • «go back, κα. Μέρκελ, go back, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης» . Και μετά φτάσαμε στο σημείο να τον ακούμε να λέει στην τελευταία του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 για την Άνγκελα Μέρκελ: «Είναι μια πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρ' ότι είναι στο κεντροδεξιό κόμμα, είναι ανοιχτόμυαλη, όπως φάνηκε από τη στάση της στο προσφυγικό».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα