Τρίτη 30 Μαΐου 2023

TINA TURNER : What's Love Got to Do with It


 Το "What's Love Got to Do with It" είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε από τους Graham Lyle και Terry Britten και ηχογραφήθηκε από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια Tina Turner για το πέμπτο στούντιο άλμπουμ της, Private Dancer (1984). Η Capitol Records το κυκλοφόρησε ως single από το Private Dancer τον Μάιο του 1984 και έγινε το σινγκλ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις του Turner.

Παρόλο που η Turner είχε ήδη πετύχει μια επιτυχία στα 30 κορυφαία τέλη του 1983 με τη διασκευή της στο "Let's Stay Together" του Al Green, το "What's Love Got to Do with It" έδωσε το πρώτο και μοναδικό σινγκλ της Billboard Hot 100, πουλώντας πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Εκείνη την εποχή, σε ηλικία 44 ετών, η Turner έγινε η γηραιότερη σόλο γυναίκα καλλιτέχνης που έφτασε στην κορυφή του Hot 100. Ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο σινγκλ του 1984 στις Ηνωμένες Πολιτείες και το 17ο μεγαλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έφτασε στο νούμερο τρία στο το UK Singles Chart. Το "What's Love Got to Do with It" έλαβε τρία βραβεία στα 27α Ετήσια Βραβεία Grammy: δίσκος της χρονιάς, τραγούδι της χρονιάς και καλύτερη γυναικεία ποπ φωνητική ερμηνεία. Το 1993, ο τίτλος του τραγουδιού χρησιμοποιήθηκε ως τίτλος για τη βιογραφική ταινία που βασίζεται στη ζωή του Turner.

Το 2012, το "What's Love Got to Do with It" εισήχθη στο Grammy Hall of Fame, δίνοντας στην Turner το τρίτο βραβείο Grammy Hall of Fame.[3] Το τραγούδι κατατάχθηκε στο νούμερο 309 στη λίστα του Rolling Stone με τα "500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών" και στο 134 στην ανανέωσή του το 2021.[4] Κατέλαβε επίσης την 38η θέση στη λίστα «Songs of the Century» της RIAA. Αρκετοί μουσικοί καλλιτέχνες έχουν διασκευάσει το «What's Love Got to Do with It» και γνώρισαν εμπορική επιτυχία με τις διασκευές τους. Ο Αμερικανός ράπερ Warren G κυκλοφόρησε μια χιπ χοπ έκδοση το 1996 και τον Ιούλιο του 2020, ο Νορβηγός DJ και παραγωγός Kygo κυκλοφόρησε ένα remix του τραγουδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα