Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Εκλογές 2023: Άνοιξαν οι κάλπες - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε, δείτε πού ψηφίζετε


Ως τις 19:00 η ψηφοφορία - Ο αριθμός των σταυρών ανά περιφέρεια - Πώς θα σκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα - Η αναγνώριση μέσω wallet - Πρόβλεψη για ΑμεΑ σε όλα τα εκλογικά τμήματα  - Πότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα

Όλα είναι έτοιμα στα 21.529 εκλογικά τμήματα  για να υποδεχτούν τους περίπου 9,8 εκατ. εκλογείς, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν σήμερα για την εκλογή των 300 βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου για την περίοδο 2023 -2027. Από τους 9,8 εκατ. εκλογείς περίπου 400.000 είναι νέοι ψηφοφόροι.

Από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το βράδυ οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό του δικαίωμα.  Η διαδικασία μπορεί να παραταθεί αν ο δικαστικός αντιπρόσωπος κρίνει ότι υπάρχει ακόμη σε κάποιο εκλογικό κέντρο πολίτες που περιμένουν να ψηφίσουν.

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έχουν οι πολίτες που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.

Με βάση το Σύνταγμα και την εκλογική νομοθεσία, η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται της υποχρέωσης όσοι είναι άνω των 70 ετών, όσοι πρόκειται να βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό, όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν για λόγους υγείας και οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν συστάθηκε εκλογικό τμήμα λόγω μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας βασικής εκλογικής περιφέρειας.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα