Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Δόσεις σε τρία κομμάτια – έξι + έξι τα ορόσημα

Ελήφθη η πολιτική απόφαση για την σταδιακή εκταμίευση της δόσης της ΕΕ για Ελλάδα ύψους 8,3 δισ. ευρώ, ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, Joreon Dijsselbloem. Να σημειωθεί ότι πέραν της δόσης της ΕΕ εκκρεμμεί και η δόση του ΔΝΤ. 

Στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το Eurogroup, επισημάνθηκε κατά επανάληψη η πρόοδος που έχει κάνει η χώρα και δόθηκαν εύσημα για τη προσπάθεια της δημοσιονομικής προσαρμογής και τις μεταρρυθμίσεις. Ζητήθηκε όμως και επιμονή για την ολοκλήρωση των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων και διατήρηση του δρόμου της δημοσιονομικής σταθερότητας. Για το θέμα της πιθανής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα αναφέρθηκε ότι συμμερίζονται την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα χρειαστεί νέα βοήθεια ωστόσο αυτή η κουβέντα θα ανοίξει αργότερα. Προσδιορίστηκε για τέλος Απριλίου η ανακοίνωση της Eurostat που θα δείξει μεταξύ άλλων και τις προοπτικές του χρέους αλλά και για το Σεπτέμβριο η νέα αξιολόγηση από τους δανειστές στο υφιστάμενο μνημόνιο, η οποία θα ξεκινήσει το καλοκαίρι.  

Σύμφωνα με τον Dijsselbloem, η πρώτη δόση θα εκταμιευθεί πριν το τέλος Απριλίου με στόχο να αποπληρωθούν τα ομόλογα του Μαΐου και έχει ύψος 6,3 δισ. ευρώ. Θα ακολουθήσουν άλλες 2 δόσεις ύψους 1 δισ. ευρώ έκαστη που θα απελευθερωθούν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο συνδεδεμένες με 6 ορόσημα η κάθε μια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα