Δημιουργία νέων πηγών εσόδων, έμφαση στο core business, μετασχηματισμός του ομίλου και ενίσχυση της εμπειρίας των πελατών του ομίλου είναι οι τέσσερις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η στρατηγική του ΟΤΕ για το 2014.
Σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ ανέφερε πως ο ΟΤΕ πέτυχε και την προηγούμενη χρονιά να βελτιώσει τις λειτουργικές του επιδόσεις, καταλήγοντας σε θετικό πρόσημο το τελευταίο τρίμηνο του 2013 τρίμηνο, όπου υπήρξε αύξηση πωλήσεων για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία. Κυρίως, όμως, ανέφερε ο κ. Τσαμάζ, ο όμιλος πέτυχε να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του και να επενδύσει σε λύσεις που θα εξασφαλίσουν μία άριστη εμπειρία για τον πελάτη σε όλες τις δραστηριότητές του ΟΤΕ.
Αρχής γενομένης από το 2013 και έως το 2016, ο Οργανισμός έχει προαναγγείλει επιπλέον επενδύσεις της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ οι οποίες θα κατευθυνθούν κυρίως σε δίκτυα νέα γενιάς για την κινητή και σταθερή τηλεφωνία. Μεσοπρόθεσμος στόχος είναι το 60% του πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε ταχύτητες 50 Mbps και έως το 2020 το 50% του πληθυσμού σε ταχύτητες έως 100 Mbps.
Για την χρονιά που διανύουμε, όπως τόνισε ο κ. Τσαμάζ, προτεραιότητα αποτελούν η ενίσχυση της διείσδυσης του VDSL και του 4G. Για το πρώτο, στόχος είναι η διείσδυση να ξεπεράσει το 30% του πληθυσμού (ήδη προγραμματίζεται να τοποθετηθούν 1.000 νέες καμπίνες), ενώ για το 4G στόχος είναι η αύξηση της πληθυσμιακής κάλυψης στο 70%.
Αναφορικά με την χρηματοοικονομική εικόνα του Οργανισμού, ο επικεφαλής του ΟΤΕ τόνισε πως ήδη ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε στο μισό (1,5 δισ. ευρώ), με απώτερο στόχο μελλοντικά να μειωθεί έτι περαιτέρω. Ερωτηθείς, ωστόσο, εάν ο ΟΤΕ αποκτά, με βάση και τις ισχυρές ταμειακές ροές που έχει επιτύχει, να επιδιώξει εξαγορές, ο κ. Τσαμάζ σημείωσε πως υπάρχουν σχέδια για το μέλλον για διάφορες στρατηγικές κινήσεις, επί του παρόντος όμως δεν έχει υπάρξει σαφής στόχευση, διαψεύδοντας παράλληλα να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την CYTA στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του κυπριακού τηλεπικοινωνιακού Οργανισμού.
Ν. Χρυσικόπουλος/capital.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου