Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Παράταση ζωής για τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο μέχρι… να κατεδαφιστούν

Όρθια θα μέινουν μέχρι το τέλος του χρόνου τα μαγαζιά στο Μικρολίμανο, τα οποία η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει βάλει "πλώρη" για να τα κατεδαφίσει, ως αυθαίρετα. Οι καταστηματάρχες είχαν λάβει ειδοποιητήρια να τα αδειάσουν μέχρι τις 27 Νοεμβρίου, ωστόσο η προθεσμία που τους δίνεται τώρα φτάνει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου.
Η τροπολογία αφορά τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού «Ακτή Κουμουνδούρου» επί της ζώνης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο, του δήμου Πειραιώς.


Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην Ολομέλεια, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης εξήγησε ότι με την τροπολογία αναστέλλεται μέχρι τέλος του έτους η κατεδάφιση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε ότι έχει ήδη εγκριθεί το Προεδρικό Διάταγμα για το ρυμοτομικό σχέδιο για την Ακτή Κουμουνδούρου. Έχει επίσης ολοκληρωθεί η μελέτη ανάπλασης από τον δήμο του Πειραιά κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος και εκκρεμεί η έγκρισή της από την Περιφέρεια Αττικής.

Είπε επίσης ότι μέχρι τον Ιανουάριο αναμένεται να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος υλοποίησης της μελέτης. «Τα έργα ανάπλασης αναμορφώνουν πλήρως την περιοχή», είπε ο κ. Σταθάκης και με βάση αυτά «είναι εύλογο να υπάρξει αυτή η αναστολή για έξι μήνες μέχρις ότου ολοκληρωθεί η εφαρμογή πλέον του Προεδρικού Διατάγματος και της μελέτης ανάπλασης της περιοχής».newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα