Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Παναγιωτάκης: Εντός Σαββατοκύριακου θα έχουμε αποκατάσταση των ζημιών στο μεγαλύτερο μέρος τους

Την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ να διαγράψει οφειλές των πυρόπληκτων από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προς την ΔΕΗ, επανέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή "Πρώτη Είδηση" της ΕΡΤ1. 

Σχετικά με την πορεία των εργασιών για την αποκατάσταση του δικτύου, ανέφερε πως υπάρχουν σημαντικές ζημιές σε γραμμές μέσης τάσεως ενώ ήδη συνεργεία εργάζονται για την ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών για την ηλεκτροδότηση της περιοχής. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη, αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο να έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο μεγαλύτερό τους μέρος. 

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Παναγιωτάκη στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1:


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παναγιωτάκη καλή σας ημέρα.

Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Καλημέρα σε εσάς και τους ακροατές σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πείτε μας τι ακριβώς έχετε εξαγγείλει για τους πληγέντες, τι ακριβώς θα ισχύσει για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Κατ' αρχάς θεωρώ ότι αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σαν Διοίκηση της ΔΕΗ με στοιχεία συμβολισμού, αλλά και ουσίας, πιστεύω. Ό,τι οφειλές υπάρχουν για ηλεκτρική ενέργεια από την 1/1/21018 μέχρι και την ημέρα της πυρκαγιάς, αυτές οι οφειλές διαγράφονται.

Θέλω να διευκρινίσω ότι αυτό αφορά στο σκέλος της ΔΕΗ της ηλεκτρικής ενέργειας. Γιατί φυσικά εμείς δεν μπορούμε να διαγράψουμε τα δημοτικά τέλη ή τις άλλες χρεώσεις που κάνουμε για λογαριασμό τρίτων. Αυτό αφορά εκείνους των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί, δηλαδή για τις κατοικίες, για τα ρολόγια των σπιτιών που έχουν καταστραφεί και τα ρολόγια των σπιτιών που έχουν κάποιο θύμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό θα γίνει με κάποια αίτηση; Πως ακριβώς θα είναι η διαδικασία;

Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Πιστεύω ότι όταν γίνει η πιστοποίηση των ζημιών και των καταστροφών από τους αρμόδιους φορείς, θα δοθούν κάποια πιστοποιητικά τα οποία θα λένε την κατάσταση του σπιτιού. Αυτά θα προσκομίζονται στα καταστήματα της ΔΕΗ και αμέσως θα γίνεται η τακτοποίηση των συνανθρώπων μας.

Δεν θέλουμε να ταλαιπωρηθούν, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή ταλαιπωρία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παναγιωτάκη σε σχέση με το δίκτυο, αν έχετε κάποια εικόνα με τα προβλήματα που υπάρχουν, το μέγεθος της καταστροφής και πότε θα έχουμε αποκατάσταση. Υπάρχει μια εκτίμηση;

ΕΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Έχουν υπάρξει εκτεταμένες ζημιές πρέπει να ξέρετε. Είναι τρεις γραμμές μέσης τάσεως οι οποίες είναι οι γραμμές κορμού, οι οποίες έχουν υποστεί άλλη μικρότερη και άλλη πολύ περισσότερη ζημιά, αυτές αποκαθίσταται. Χτες νομίζω τελείωσε η πρώτη. Προτεραιότητα είναι τα αντλιοστάσια τα οποία πιστεύω ότι μέχρι σήμερα θα έχουν τελειώσει. Πιστεύω ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στο μεγαλύτερό τους μέρος. Έχουν γίνει ενισχύσεις, έχει γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση και οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στο ΔΕΔΔΗΕ έχει γίνει πολύ μεγάλη κινητοποίηση από τη Θήβα από εργολάβους, από άλλες περιοχές της Αθήνας, υλικά υπάρχουν και νομίζω ότι θα πάμε καλά προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα