Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ποιος προμηθευτής πήρε τι στη χθεσινή δημοπρασία ΝΟΜΕ - Τα επίσημα αποτελέσματα και οι πληροφορίες της αγοράς

Θοδωρής Παναγούλης

Σύμφωνα με τον πίνακα των αποτελεσμάτων της χθεσινής δημοπρασίας ΝΟΜΕ που καταρτίστηκε για πρώτη φορά από το Χρηματιστήριο Ενέργειας και όχι από τον ΛΑΓΗΕ, στη δημοπρασία συμμετείχαν συνολικά 14 εταιρίες με 2 να "βγαίνουν" εκτός και να μην παίρνουν ποσότητες. Όπως προκύπτει από τον πίνακα από το σύνολο των συμμετεχόντων οι 8 αγόρασαν έναντι 48,84 ευρώ και οι υπόλοιποι 4 έναντι 48,74 ευρώ.
Επιπλέον, από τους 12 συμμετέχοντες, οι 11 εξασφάλισαν τις ποσότητες που ζητούσαν εξαρχής, ενώ μόνο ένας που ζητούσε 49 MWh/h πήρε τελικώς μόνο 10 MWh/h στα 48,74 ευρώ. 
Μεγάλες ποσότητες και συγκεκριμένα 74 MWh/h και 70 MWh/h εξασφάλισαν η Protergia και η ΗΡΩΝ, οι δύο από τις τρεις μεγάλες καθετοποιημένες εταιρίες προμήθειας, Η τρίτη εταιρεία αυτής της κατηγορίας, η Elpedison, έλαβε 40 MWh/h.


Ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα για το μέγεθός της φαίνεται ότι πήρε η εταιρεία ΚΕΝ που εξασφάλισε 65MWh/h, ενώ 47 MWh/h "χτύπησε" η WATT+VOLT.

28 MWh/h και 24 MWh/h πήραν από τη χθεσινή δημοπρασία οι δύο "αεριάδες" που έχουν δραστηριοποιηθεί στο ρεύμα, η ΕΠΑ Αττικής και η ZeniΘ.

Δείτε σε επισυναπτόμενο αρχείο τον πίνακα Συναλλαγών Δημοπρασιών Προθεσμιακών Προϊόντων. 


Συνοδευτικά αρχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα