Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ "ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ"


Ακόμη και την Εκκλησία θα βρει απέναντί της η κυβέρνηση στην προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου της "Μικρής ΔΕΗ", το νομοσχέδιο για την οποία- ένα από τα 12 προαπαιτούμενα για τις επόμενες δόσεις – κατατέθηκε προχθές το βράδυ στη Βουλή.

Εκτός της ΓΕΝΟΠ, χθες είχαμε τις πρώτες συντονισμένες αντιδράσεις από την περιοχή της Δ. Μακεδονίας, που με βάση το νομοσχέδιο θα προσφέρει στη "Μικρή ΔΕΗ" τρεις λιγνιτικές μονάδες  (συν μια υπό σχεδιασμό), έξι ορυχεία, και χιλιάδες εργαζόμενους.

"Το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν θα περάσει, είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία, και πώληση στη συνέχεια της Μικρής ΔΕΗ, θα προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια, με ένταση και περιεχόμενο ισοδύναμο του προβλήματος, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για την επίτευξη του στόχου μας", αναφέρει σε χθεσινή της επιστολή της η Επιτροπή Φορέων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Την επιστολή υπογράφουν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής (από ΝΔ), οι 5 Μητροπολίτες της Περιφέρειας (Σερβίων και Σιατίστης Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλωρίνης- Πρεσπών & Εορδαίας), όλοι οι δήμαρχοι Δ. Μακεδονίας, τα τοπικά επιμελητήρια, και τα α’ βάθμια σωματεία της ΔΕΗ.

Η εικόνα συλλαλητηρίων στις πόλεις της Δ. Μακεδονίας με "μπροστάρηδες"… παπάδες που θα φωνάζουν να μην πωληθεί η "Μικρή ΔΕΗ" μπορεί σε κάποιους να ακούγεται σουρεαλιστική, ωστόσο άνθρωποι της Β. Ελλάδος που ξέρουν από ισορροπίες και γνωρίζουν τη σημασία που παίζει η επιχείρηση στις μικρές τοπικές κοινωνίες της περιοχής, δεν το αποκλείουν καθόλου.

Ηδη, προ δύο εβδομάδων ο Μητροπολίτης Φλωρίνης- Πρεσπών & Εορδαίας Θεόκλητος απέστειλε επιστολή στους κ.κ. Στουρνάρα και Μανιάτη, εκφράζοντας έντονα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα πώλησης της "Μικρής ΔΕΗ", καθώς και για τη διατήρηση των ανταποδοτικών τελών στους ενεργειακούς ΟΤΑ όπως και για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού.

Στην επιχειρηματολογία του επικαλείται ακόμη και τη σημασία που έχει για το Δημόσιο να διατηρήσει τον έλεγχο των ηλεκτροπαραγωγικών υποδομών της Δ. Μακεδονίας, στέλνοντας έτσι μήνυμα στα Σκόπια που αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα