Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Παπαγεωργίου: Μεγάλο ενδιαφέρον από ξένες εταιρίες για τη ΔΕH

Υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον, τόσο επίσημα όσο και ανεπίσημα, από ξένες μεγάλες εταιρίες για τη ΔΕΗ, τόνισε σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου, στο πλαίσιο του συνεδρίου «The Future of Greek Gas and Power Markets: Looking Ahead with Optimism and Realism», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον, κυρίως από στρατηγικής απόψεως.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου, για τις ξένες εταιρίες, η Ελλάδα αποτελεί μία διέξοδο αναφορικά με τις μελλοντικές εξελίξεις που θα υπάρξουν στην Ευρώπη στον τομέα της ενέργειας.

Οι σχεδιασμοί των μεγάλων διεθνών εταιριών, και ειδικά των ενεργειακών, όπως σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου, δεν γίνονται με βάση το σήμερα αλλά βάσει του τι θα συμβεί μέσα στην επόμενη εικοσαετία.
«Αυτό μας δίνει μία τεράστια ευκαιρία, ειδικά στο χώρο της ενέργειας», σημείωσε ο υφυπουργός.
Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκδοση εταιρικού ομολόγου της ΔΕΗ προβλέποντας μάλιστα ότι η επιχείρηση θα εξασφαλίσει πολύ καλό επιτόκιο.
Αναφορικά με την αποκρατικοποίηση της επιχείρησης, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι γίνεται μία συστηματική προσπάθεια από πλευράς τόσο της διοίκησης της ΔΕΗ όσο και από την κυβέρνηση, κάτι το οποίο αντανακλάται, μεταξύ άλλων, και στην πρόσφατη αναβάθμισή της από την Moodys.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε εξάλλου στην προσπάθεια που καταβάλλεται τα τελευταία δύο χρόνια για την εξομάλυνση της κατάστασης στην αγορά ενέργειας.
Πρόκειται για προσπάθεια η οποία, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, στηρίχθηκε σε δύο άξονες: πρώτον, η αγορά να μείνει «όρθια» και, δεύτερον, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη συνολικής αναδιάρθρωση της αγοράς ενέργειας, υπό νέες, υγιείς βάσεις, ουσιαστικής απελευθέρωσης και ισότιμου ανταγωνισμού.
Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε παράλληλα και στο θέμα των υδρογονανθράκων, σημειώνοντας ότι οι εξελίξεις θα αλλάξουν το οικονομικό τοπίο στην Ελλάδα αλλά και τη δυναμική της χώρας. Εκτίμησε μάλιστα ότι είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να καταστεί κέντρο για την παροχή υπηρεσιών στο χώρο της ενέργειας.
Ολόκληρη η ομιλία του κ. Παπαγεωργίου έχει ως εξής:εδώ στο energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα