Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ (Τουλάχιστον στην Κύπρο παραδέχονται ότι ο διαχωρισμός της εταιρείας θα αυξήσει τα τιμολόγια)

Tο κυπριακό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε το μεσημέρι της Δευτέρας απόφαση για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό της ΑΗΚ (Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου), γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα που θα επηρεάσουν την ηλεκτροδότηση.

Ο υπουργός ενέργειας κ. Λακκοτρύπης δήλωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο είναι το βέλτιστο για την ΑΗΚ και έχει υιοθετηθεί από τα πλείστα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Παραδέχθηκε ακόμη ότι ο διαχωρισμός της ΑΗΚ σε δύο Οργανισμούς Δημόσιου Δικαίου συνεπάγεται την δημιουργία επιπλέον υπηρεσιών που θα αυξήσουν το κόστος. Σύμφωνα με τις μελέτες, είπε ο υπουργός, το κόστος θα αυξηθεί από 2 έως 5%.

Αυτό, υπέδειξε είναι αμελητέο σε σχέση με τα οφέλη που θα προκύψουν από το διαχωρισμό της ΑΗΚ.

Κληθείς να σχολιάσει την θέση των εργαζομένων, ότι ο διαχωρισμός θα οδηγήσει στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, υπογράμμισε την μονοπωλιακή φιλοσοφία της συγκεκριμένης προσέγγισης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης την απόφαση απόσυρσης διατάγματος ιδιωτικοποίησης της ΑΗΚ, καθώς εξασφαλίστηκε η συναίνεση της τρόικας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα