Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑΤΙ Ο BLOOMBERG ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ

Την ανησυχία του για την ελληνική οικονομία και κυρίως για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις εκφράζει το πρακτορείο Bloomberg με αφορμή πρόσφατα στοιχεία της ΤτΕ. «Καθώς ο έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται για άλλον ένα γύρο σκληρών διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, οι καταθέτες εξακολουθούν να διστάζουν να ποντάρουν τα χρήματά τους ότι οι συνομιλίες του τρέχοντος έτους θα είναι λιγότερο επικίνδυνες γι 'αυτούς και τη θέση της χώρας στη ζώνη του ευρώ από ό, τι ήταν το 2015» αναφέρει το ρεπορτάζ του Blοomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδας αυτή την εβδομάδα έδειξαν πως οι εκροές καταθέσεων συνεχίστηκαν το Νοέμβριο για δεύτερο συνεχή μήνα, παρά τους αυστηρούς ελέγχους κεφαλαίων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το περασμένο καλοκαίρι με επιβολή ανώτατου ορίου στις αναλήψεις και τις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό» .
Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν κοντά στο χαμηλό του έτους στα 120,9 δισ. Ευρώ, το Νοέμβριο ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες σε επίπεδα ρεκόρ άνω των € 43 δισεκατομμυρίων , ή 26,4 τοις εκατό του συνόλου των καταθέσεων, σε τους τελευταίους 12 μήνες.fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα