Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Επιχείρηση στην Ειδομένη για άνοιγμα της σιδηροδρομικής γραμμής

Άγνωστο που θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες Σε εξέλιξη αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας, που ξεκίνησε γύρω στις έξι το πρωί, προκειμένου να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες  που βρίσκονται στην Ειδομένη και να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή.


Δυνάμεις των ΜΑΤ απομάκρυναν τους μετανάστες από τις γραμμές και την γύρω περιοχή, ενώ νωρίτερα είχαν κάνει το ίδιο με τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στην περιοχή. Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε απόσταση περίπου 3 χλμ από το σημείο της εκκένωσης.

Τις τελευταίες ημέρες «βουλιάζει» η περιοχή από πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς στον καταυλισμό της ουδέτερης ζώνης, η πληρότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο», αφού πάνω από 5.000 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα.

Ο καταυλισμός προσωρινής διαμονής είναι τις τελευταίες μέρες ασφυκτικά γεμάτος, ενώ λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας σημειώθηκαν επεισόδια. όταν περισσότεροι από 600 μετανάστες επιχείρησαν να ανοίξουν το συνοριακό πέρασμα, προκειμένου να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. Αμέσως επικράτησε ένταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τα Σκόπια έκλεισαν τελείως τα σύνορα. Μία ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί ένταση και με Έλληνες αστυνομικούς, οι οποίοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν την κατάσταση στον καταυλισμό, όταν οι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί αντέδρασαν στο άκουσμα του κλεισίματος των συνόρων. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα