Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΔΕΗ: Πώς θα επηρεαστεί από την πώληση του ΑΔΜΗΕ

Ισχυρό πλήγμα στα οικονομικά της μεγέθη αναμένει η ΔΕΗ μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ, που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως προανήγγειλε χαρακτηριστικά, το Δημόσιο πρόκειται να αποκτήσει το 100% του ΑΔΜΗΕ και στη συνέχεια να ιδιωτικοποιήσει το 49%, τμηματικά, μεταβιβάζοντάς το σε ιδιώτες επενδυτές.


Αν και τα ακριβή μεγέθη δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, η ΔΕΗ εκτιμά ότι η μνημονιακή αυτή απαίτηση θα εξαλείψει από τους ισολογισμούς της πάγια 1,598 δισ. ευρώ, και αντίστοιχα δανειακές υποχρεώσεις 490 εκατ. ευρώ του ΑΔΜΗΕ, ενώ θα μειώσει τα EBITDA κατά 180 εκατ. ευρώ ετησίως.

Την ίδια στιγμή, αποκοπή του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ θα δυσχεράνει το δανειακό προφίλ της εταιρείας, την κερδοφορία, την κεφαλαιακή διάρθρωση και εν τέλει την ανάπτυξή της, όπως αναφέρει η έκθεση της ΔΕΗ.

Ειδική ανησυχία εκφράζεται και για την ικανότητα του Δημοσίου, που θα είναι ο αγοραστής του ΑΔΜΗΕ, να καταβάλλει το απαιτούμενο οικονομικό τίμημα για την αγορά των μετοχών, το οποίο θα πρέπει να διαμορφωθεί με δίκαιους όρους αγοράς (fair market value), σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τα δημοσιονομικά του κράτους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα