Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΒΟΥΛΗ Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου : Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., κ. Νικόλαο Χατζηαργυρίου

ΔΕΔΔΗΕ: 1.500 κλοπές μετασχηματιστών το χρόνο


Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., κ. Νικόλαο Χατζηαργυρίου, σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 9 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την επικύρωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού αρ.508501/29.05.2015 για την προμήθεια Τριφασικών Μετασχηματιστών (Μ/Σ) Διανομής και ανταλλακτικών αυτών.
Στη συνεδρίαση θα παραστεί ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης.

Αναφορικά με το διαγωνισμό, όπως είπε στην Επιτροπή της Βουλής ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Ν. Χατζηαργυρίου, αφορά την προμήθεια συνολικά 16.000 τριφασικών μετασχηματιστών διανομής και ανταλλακτικών τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή στη χώρα μας υπάρχουν 150.000 εναέριοι μετασχηματιστές και κάθε χρόνο αλλάζονται περίπου 8.000 εξαιτίας παλαιότητας, κλοπών και νέων συνδέσεων.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι προϋπολογισμένης αξίας 70 εκατ. ευρώ και ο χρόνος υλοποίησής του είναι για 2 χρόνια (Ιούνιος 2018).

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Ηρακλή Μενεγάτο, Γ. Δ/ντή Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, αυτή τη στιγμή στη χώρα μας γίνονται περί τις 1.500 κλοπές μετασχηματιστών το χρόνο. Όπως σημείωσε ο ίδιος ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος εν συγκρίσει με παλαιότερα, όπου οι κλοπές άγγιζαν τις 2.000-2.500 το χρόνο.

Στον διαγωνισμό έλαβαν 8 εγχώριες και διεθνείς εταιρείες, με τις προσφορές σε σχέση με τον προϋπολογισμό να είναι κατά 19% φθηνότερες.

Αναφορικά με την κλοπή μετασχηματιστών, ο κ. Μενεγάτος είπε ότι ο χαλκός είναι αυτός που ενδιαφέρει τους κλέφτες. Ενδεικτικά ανέφερε ότι το 2011 οι κλοπές ανέρχονταν στις 2.000 και το 2012 στις 3.500.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι περισσότερες κλοπές λαμβάνουν χώρα σε Λειβαδιά και Θήβα, ενώ με το σχέδιο «Ήφαιστος» της ελληνικής Αστυνομίας προς το παρόν έχει επιτευχθεί ο περιορισμός του φαινομένου αυτού.

Για τον ΔΕΔΔΗΕ η ζημιά μετασχηματιστών υπολογίζεται στις 6.000 ευρώ, είπε ο ίδιος.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Φ. Μανδάνας, αν. Δ/ντής Προμηθειών και Μεταφορών ΔΕΔΔΗΕ, είπε ότι αν αξιολογηθούν οι προσφορές που κατατέθηκαν, οι τιμές που επιτεύχθηκαν ήταν εύλογες, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα της τεχνολογίας που απαιτείται για την υλοποίηση του διαγωνισμού.

Αναφορικά με το χρόνο υλοποίησης του διαγωνισμού, ο κ. Μανδάνας σημείωσε ότι ο Οκτώβριος ήταν το πιο σύντομο χρονικό διάστημα που μπορούσε να υλοποιηθεί.

Κλείνοντας την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Χατζηαργυρίου έκανε λόγο για το έργο των «έξυπνων» μετρητών. Όπως είπε, το έργο πήρε αρκετές παρατάσεις λόγω ιδιαιτερότητας. Σημείωσε ότι υπάρχουν 3 προσφορές από αντίστοιχα σχήματα και αυτή τη στιγμή γίνεται η αξιολόγηση προσφορών. Καταλήγοντας είπε ότι προς το Μάιο θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα