Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020

Την πόρτα της εξόδου δείχνει ο ΔΕΔΔΗΕ σε όσους έχουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης – 20.000 ευρώ το bonus της εθελούσιας

Γιάννα Παπαδημητρίου

energypress.gr

Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν λυθεί οι συμβάσεις όσων εργαζομένων έχουν δικαίωμα πλήρους σύνταξης, όπως αποφάσισε το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ στην τελευταία συνεδρίασή του, εν όψει της επικείμενης αποκρατικοποίησης. 

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε ομόφωνα την κίνηση της διαδικασίας λύσης της σύμβασης εργασίας του απασχολούμενου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας  αορίστου χρόνου, το οποίο, μέχρι 31.12.2021, πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις: 

α) θεμελιώνει, σύμφωνα με τα τηρούμενα στην Εταιρεία στοιχεία, δικαίωμα πλήρους κύριας σύνταξης, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και επιπλέον, συμπληρώνει το όριο ηλικίας των 62 ετών

β) συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας του και τουλάχιστον 15 έτη συνολικής υπηρεσίας στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί καλούνται να παραιτηθούν, ειδάλλως οι συμβάσεις εργασίας τους θα καταγγελθούν από την εταιρεία. 

Πιο αναλυτικά και σε ό,τι αφορά την περίπτωση α, όσοι εργαζόμενοι έχουν γεννηθεί από 01.01.1958 έως και 31.12.1958, θα αποχωρήσουν εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, ήτοι έως και 31.03.2021 διά υποβολής παραιτήσεως.

Σε αντίθετη περίπτωση οι συμβάσεις εργασίας των ως άνω εργαζομένων θα καταγγέλλονται σταδιακά, αρχής γενομένης από τις 30.04.2021 και ξεκινώντας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία. 

Όσοι έχουν γεννηθεί από 01.01.1959 έως και 31.12.1959, θα αποχωρούν στο τέλος του μήνα που συμπληρώνονται οι προαναφερθείσες προϋποθέσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση οι συμβάσεις εργασίας τους θα καταγγέλλονται από τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας του μήνα που συμπληρώνονται οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση β, οι εργαζόμενοι θα αποχωρούν στο τέλος του μήνα που συμπληρώνονται οι σχετικές προϋποθέσεις. Σε αντίθετη περίπτωση οι συμβάσεις εργασίας τους θα καταγγέλλονται από τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας του μήνα που συμπληρώνονται οι προϋποθέσεις.

Είτε αποχωρούν οικειοθελώς, είτε καταγγέλλεται η σύμβασή τους, η αποζημίωση που θα καταβληθεί στους εργαζομένους που θα αποχωρήσουν από τον ΔΕΔΔΗΕ δεν θα ξεπεράσει το ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ αποφάσισε θα καταβάλλει ως κίνητρο αποχώρησης το ποσό των 20.000 ευρώ σε όσους εργαζόμενους αποχωρήσουν οικειοθελώς, ακόμα και αν δεν έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, εφόσον έχουν συμπληρώσει τα προβλεπόμενα όρια ηλικίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα