Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκτός Eurovision η Ρωσία με απόφαση της EBU


Η Ρωσία αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό τραγουδιού που φέτος θα διεξαχθεί στο Τορίνο – Η EBU αναφέρει ότι τυχόν ρωσική συμμετοχή, θα έθετε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία 

«Μπλόκο» στη ρωσική συμμετοχή στη Eurovision βάζει η EBU που απέβαλε τη χώρα από τον διαγωνισμό τραγουδιού που φέτος θα διεξαχθεί στο Τορίνο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών ανακοίνωσε ότι η απόφαση «αντανακλά την ανησυχία ότι υπό το πρίσμα της άνευ προηγουμένου κρίσης στην Ουκρανία, μια ρωσική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό θα οδηγούσε τον διαγωνισμό σε ανυποληψία».

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της EBU έλαβε την απόφαση μετά από σύσταση από το διοικητικό όργανο του διαγωνισμού της Eurovision, την ομάδα αναφοράς και τους κανόνες της διοργάνωσης και τις αξίες της EBU.

Πριν την απόφαση, η EBU αφιέρωσε χρόνο «για να διαβουλευτεί ευρέως μεταξύ των μελών της».

«Παραμένουμε αφοσιωμένoi στην προστασία των αξιών ενός πολιτιστικού διαγωνισμού που προωθεί τη διεθνή ανταλλαγή και κατανόηση, φέρνει κοντά το κοινό, γιορτάζει τη διαφορετικότητα μέσω της μουσικής και ενώνει την Ευρώπη σε μία σκηνή» καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα