Τρίτη 17 Μαΐου 2022

ΔΕΗ και Iberdrola διεκδικούν τις ΑΠΕ της Volterra

Αναστασία Παπαϊωάννου

a.papaioannou@euro2day.gr


Στην τελική ευθεία εισέρχεται η πώληση της Volterra και εντός του επόμενου δεκαημέρου δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ποιος από τους δυο υποψήφιους επενδυτές για το κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας θα κόψει το νήμα.

Ασφαλείς πληροφορίες του EURO2DAY.gr αναφέρουν ότι η τράπεζα που χειρίζεται την υπόθεση εξετάζει δυο προτάσεις: από την ΔEH Ανανεώσιμες και από τον ισπανικό πολυεθνικό ενεργειακό όμιλο Iberdrola.

Πηγές με γνώση των διεργασιών τονίζουν ότι οι δυο προσφορές είναι ικανοποιητικές, σαφείς ως προς τους όρους και σύντομα θα υπάρξει εξέλιξη σε αυτό το κομμάτι. Οι δυο όμιλοι (ΔΕΗ και Volterra), όμως, δεν ενδιαφέρονται για την εμπορική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο εναλλακτικός πάροχος ενέργειας.

Για το retail τμήμα της Volterra έχει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επιδείξει ενδιαφέρον με στόχο την απόκτηση και ενσωμάτωση του στις δικές της αντίστοιχες δραστηριότητες μεγάλος ιδιωτικός όμιλος από το χώρο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Volterra που ανήκει στον όμιλο AVAX διαθέτει μερίδιο στην εναλλακτική αγορά παροχών ενέργειας κοντά στην περιοχή του 2,5% και η διαδικασία πώλησης έχει ξεκινήσει από το 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα