Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Τρεις κερδοφόροι ισολογισμοί επί διοίκησης Κωνσταντίνου Ζούλα

 photo onlinepapadopoulos

Προϋπολογισμός 210 εκατ. ευρώ για την ΕΡΤ το 2024


Στην έγκριση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ για το 2024 προχώρησε η κυβέρνηση. Τα έξοδα είναι αυξημένα στα 210.424.487 ευρώ και το ισοζύγιο είναι θετικό κατά μόλις 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζούλα έχει να επιδείξει τρεις θετικούς ισολογισμούς και έναν αρνητικό, με σταθερά αυξανόμενα έσοδα. Ζημίες εμφάνισε η ΕΡΤ το 2019, στην εναλλαγή της εξουσίας στην κυβέρνηση από τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη ΝΔ. Στο ισολογισμό του 2019 είχε ενταχθεί ο συμψηφισμός των μισθών με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων μετά το λουκέτο που είχε αποφασίσει το 2013 η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Τα επόμενα τρία οικονομικά έτη (2020 – 2022), όταν και άρχισε να υλοποιείται ο σχεδιασμός της αλλαγής της ΕΡΤ, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Ζούλα και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Γαμπρίτσο, η εταιρεία επέστρεψε στην κερδοφορία. Όμως ανά έτος τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν, εξαιτίας των επενδύσεων στην παραγωγή ελληνικού προγράμματος και στις θέσεις εργασίας. Η οικονομική επιτυχία της θητείας Ζούλα είναι αναμφίβολη στην ΕΡΤ, αλλά αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν δώσει την έγκριση για την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους, την οποία επέκρινε όταν ήταν στην αντιπολίτευση, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.https://typologies.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα