Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023

stop στον ανώνυμο εορτασμό των Χριστουγέννων από την Πρωθυπουργό της Ιταλίας


Με πρόστιμα απειλεί στην Ιταλία η κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι τους διευθυντές σχολείων που καταργούν τη χριστουγεννιάτικη φάτνη επικαλούμενοι τον σεβασμό άλλων θρησκειών και την πολυπολιτισμικότητα.

Νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Γερουσία από την γερουσιαστή Λαβίνια Μενούνι του κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας» της Μελόνι αποσκοπεί στη διαφύλαξη της «πολιτιστικής κληρονομιάς» της Ιταλίας προωθώντας τις «παραδοσιακές» εορταστικές εκδηλώσεις, που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. «Το να επιτραπεί η μετατροπή των ιερών χριστιανικών εορτών σε άλλον ανώνυμο τύπο εορτασμού θα συνιστούσε διάκριση εις βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους, που ασπάζονται τη θρησκεία της πλειοψηφίας, καθώς και επίθεση στις αξίες και τη βαθύτερη παράδοση του λαού μας», αναφέρεται.

Βάσει του νομοσχεδίου αυτού θα μπορούν να επιβάλλονται πρόστιμα σε διευθυντές που δεν θα στήνουν χριστουγεννιάτικη φάτνη με την αναπαράσταση της προσκύνησης των Μάγων στα σχολεία τους, μεταδίδει το BBC.

«Εδώ και μερικά χρόνια γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων και ντροπιαστικών αποφάσεων ορισμένων σχολικών φορέων να απαγορεύουν τις σκηνές της γέννησης στα σχολεία ή να αλλάζουν τη βαθιά ουσία των Χριστουγέννων μετατρέποντάς τα σε άχρωμες χειμερινές γιορτές για να μην προσβληθούν οι πιστοί άλλων θρησκειών», είπε η γερουσιαστής Μενούνι. «Είναι απολύτως θεμελιώδες να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε τις πολιτιστικές μας ρίζες, των οποίων το τέλειο παράδειγμα είναι η σκηνή της γέννησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα