Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

MYTIΛΗΝΑΙΟΣ/διακοπή της σύμβασης με τη ΔΕΗ από 1/1/2024

Τα χρήματα που επενδύσαμε σε ΑΠΕ το 2022 τώρα τα παίρνουμε πίσω με το Asset Rotation Plan (πώληση μονάδων). Είμαστε ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενοι και θα συνεχίσουμε με ένταση το επενδυτικό μας πρόγραμμα και το 2024». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Μytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών, με αφορμή τα αποτελέσματα του 2023.

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, ο όμιλος στην προμήθεια έχει σήμερα μερίδιο αγοράς 20% (μαζί με την προμήθεια στο Αλουμίνιο), το οποίο σε 2-3 χρόνια θα ανέλθει στο 30%. Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή  την παρουσίαση της ΔΕΗ στο Λονδίνο, όπου αναφέρθηκε ότι το 2026 η ΔΕΗ θα έχει μερίδιο αγοράς 45%, ο κ. Μυτιληναίος εκτίμησε ότι ΔΕΗ και Μυτιληναίος θα έχουν μαζί 75% και οι υπόλοιποι 25%.

Για τις μειωμένες τιμές φυσικού αερίου απάντησε ότι αντίδοτο σε αυτή τη συγκυρία είναι η γεωγραφική επέκταση και ανακοίνωσε την ίδρυση γραφείου στη Δυτική Ευρώπη για τη διανομή αερίου από τον όμιλο. 

Σχετικά με τη διακοπή της σύμβασης με τη ΔΕΗ από 1/1/2024 με το Αλουμίνιο της Ελλάδος, ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι πλέον η βιομηχανία παίρνει ρεύμα από τις μονάδες του ομίλου και άφησε να εννοηθεί ότι η τιμή είναι καλύτερη από αυτή της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα