Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

ΔΕΗ: Η τιμή και τα μεγάλα σχέδια

Η σημαντική εκτόνωση της ενεργειακής κρίσης και το μπαράζ επιχειρηματικών κινήσεων έφερε τη μετοχή της ΔΕH στα πρόθυρα των 12 ευρώ, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Η στήλη αφουγκράζεται περαιτέρω μεγάλα σχέδια της εταιρείας, εντός αλλά και εκτός του χώρου της ενέργειας, με βασικό υποψήφιο στη δεύτερη περίπτωση, τις τηλεπικοινωνίες.

Η επένδυση στο δίκτυο των οπτικών ινών, λένε οι επαΐοντες, για να αποδώσει πλήρως χρειάζεται και αντίστοιχα operations. Kι εδώ μπαίνει το δίλημμα για τη διοίκηση του Γιώργου Στάσση (φωτ.): Εξαγορά ή εγκαθίδρυση Virtual Operator; 

Με βάση το μέγεθος της ΔΕΗ, αρκετοί ποντάρουν ήδη στην πρώτη εκδοχή. Δυνητικοί πωλητές φαίνεται να υπάρχουν, αλλά τέτοια deals δεν είναι απλά, κι απαιτούν χρόνο... διαδρομής. Στην οποία διαδρομή, ενίοτε αποκτώνται και συνέταιροι.

ΥΓ: Οι μεγαλοεπενδυτές που μπήκαν στη ΔΕH με την ΑΜΚ άργησαν να δουν υπεραξία, αλλά πλέον γράφουν κέρδη της τάξεως του 32%, σε δύο χρόνια και περίπου 2 μήνες. Δεν τα λες και λίγα με όσα έχουν συμβεί στο ευρωπαϊκό ενεργειακό τοπίο, είναι όμως βέβαιο ότι δεν σκοπεύουν να αρκεστούν σε τέτοια επίπεδα απόδοσης.

Τι να πει το 32% σε private equity όπως η CVC.https://www.euro2day.gr/chameleon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα