Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ευρωπαϊκό και ανανεωτικό «αέρα» επιχειρεί να δώσει στην Περιφέρεια Αττικής η ΝΔ - Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου

 Ευρωπαϊκό και ανανεωτικό «αέρα» επιχειρεί να δώσει στην Περιφέρεια Αττικής η ΝΔ - Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου

Πώς απέφυγε - προς στιγμή - το «σκόπελο» Σγουρού η Συγγρού

Η επιλογή του πρωθυπουργού να επιλέξει ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο θεωρείται μια κίνηση που προς το παρόν λύνει τα χέρια του κ.Σαμαρά.

Αφενός διότι κλείνει μια σημαντική εκκρεμότητα για τη ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αφετέρου διότι η υποψηφιότητα του κ.Κουμουτσάκου συνοδεύεται από θετικές παραπομπές.

Ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος εξελέγη από τους συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής του 2013 στον τομέα των μεταφορών, θα προσδώσει στην υποψηφιότητα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής έναν ευρωπαϊκό και ανανεωτικό «αέρα», αποτελώντας μια ισχυρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην επίσης «ανανεωτική» υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου.

Η υποψηφιότητα του κ.Κουμουτσάκου, ενός νέου ανθρώπου, με πολιτικό ήθος και έργο αλλά και με θετικά πολιτικά χαρακτηριστικά, ανταποκρίνεται σε αρκετά από τα προαπαιτούμενα που είχε θέσει η ΝΔ.
Με εξαίρεση ένα, ότι δηλαδή ο κ.Κουμουτσάκος δεν έχει πολιτική εμπειρία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, όπως άλλωστε συμβαίνει και με κα.Δούρου
Ωστόσο, ο κ.Κουμουτσάκος λόγω της εμπειρίας και της εμπλοκής του με την ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, έχει θεωρητικά ένα περαιτέρω πλεονέκτημα, το οποίο εναπόκειται στην καλύτερη γνώση των ευρωπαϊκών μηχανισμών και της  διαχείρισης θεμάτων που άπτονται του ΕΣΠΑ.
Με την επιλογή αυτή ο κ.Σαμαράς κατορθώνει επίσης να κλείσει με επιτυχία και χωρίς περαιτέρω αναταράξεις και προστριβές το θέμα που άνοιξε στο εσωτερικό της ΝΔ σχετικά με την ανάγκη στήριξης ή μη του νυν περιφερειάρχη Αττικής, Γ.Σγουρού.
Η επιλογή Κουμουτσάκου και τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του είναι ικανά να λειτουργήσουν συσπειρωτικά στους γαλάζιους ψηφοφόρους.
Σε περίπτωση που ο κ.Κουμουτσάκος καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο, αφήνοντας πίσω την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου (θεωρείται δεδομένη τόσο η υποψηφιότητα όσο και η επικράτηση στον πρώτο γύρο του κ.Σγουρού), θα πρόκειται για μια τεράστια έκπληξη αλλά και νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μια και η εν λόγω Περιφέρεια έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά.
Εάν ο κ.Κουμουτσάκος δεν τα καταφέρει, τότε ανοίγει ο δρόμος – και με τις «ευλογίες» της ΝΔ – προς τους γαλάζιους ψηφοφόρους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Σγουρού χωρίς περαιτέρω αντιπαραθέσεις και αντιδράσεις.
Η κίνηση του κ.Σαμαρά, αν και αιφνιδίασε ακόμα και υψηλόβαθμους παράγοντες της ΝΔ, αποτιμάται θετικά και για την επιλογή του προσώπου αλλά και για την ευρύτερη πολιτική στρατηγική που συνοδεύει την υποψηφιότητα.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα