Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ/ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΗΚ

Σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΑΗΚ (ΑΡΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ) , η αρχή καταδικάζει τα σημερινά επεισόδια και ταυτόχρονα απολογείται για την ταλαιπωρία του καταναλωτικού κοινού.
Από αύριο , 25 Φεβρουαρίου 2014, «δεν διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή ρεύματος, αλλά ούτε και η ασφάλεια του ηλεκτρικού συστήματος», αναφέρει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, επικαλούμενη «τις θέσεις και ανακοινώσεις των συντεχνιών αναφορικά με τα μέτρα», τα οποία προτίθενται να λάβουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΗΚ αναφέρει ότι «οι ευθύνες για τις σοβαρές συνέπειες από τις προδιαγραφόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση δεν είναι δυνατό να βαραίνουν την ΑΗΚ, για αυτό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αρχής όπως αναθεωρήσουν τις θέσεις τους».

Παράλληλα η Αρχή Ηλεκτρισμού «καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα έξω από τη Βουλή και θεωρεί ότι θα πρέπει να επικρατήσει νηφαλιότητα από όλους».


Αναφέρει, ακόμη, ότι «σε περίπτωση που τα απεργιακά μέτρα των εργαζομένων οδηγήσουν σε διακοπές στην παροχή ρεύματος, κάτι που η ΑΗΚ απεύχεται, καλείται το κοινό όπως περιορίσει κατά το δυνατό τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες».

Στις περιπτώσεις ατόμων η υγεία των οποίων εξαρτάται από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος «θα πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αφού η ΑΗΚ δεν θα είναι σε θέση να ελέγχει την παροχή σε μεμονωμένα υποστατικά», σημειώνει η Αρχή Ηλεκτρισμού στην ανακοίνωσή της.

«Υποστατικά τα οποία διαθέτουν γεννήτριες, όπως νοσοκομεία, κλινικές, ξενοδοχεία, βιομηχανίες, τράπεζες κ.α., προτρέπονται όπως ελέγξουν τις γεννήτριες αυτές ώστε να βρίσκονται σε λειτουργήσιμη κατάσταση».

Για σκοπούς ασφάλειας, αναφέρει η ΑΗΚ, «οι καταναλωτές πρέπει να θεωρούν ότι τα υποστατικά τους θα βρίσκονται υπό τάση καθ’ όλη τη διάρκεια των μέτρων, άσχετα αν κάποια χρονική στιγμή υπάρξει διακοπή στην παροχή».

Σε ό,τι αφορά τις περιοχές που θα επηρεαστούν από διακοπές ρεύματος καθώς και τη χρονική διάρκεια των διακοπών αυτών «θα υπάρξει χωριστή ανακοίνωση σε συνεργασία με το ΔΣΜΚ».

Η ΑΗΚ, «απολογείται προς το καταναλωτικό κοινό για οποιαδήποτε ταλαιπωρία και διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να απαμβλυνθεί κατά το δυνατό η ταλαιπωρία αυτή».

Στην ανακοίνωσή της η ΑΗΚ αναφέρει πως «αναγνωρίζει το δικαίωμα του προσωπικού να κατέρχεται σε απεργιακά μέτρα, στα πλαίσια πάντοτε του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, αποτελεί όμως θέση του Οργανισμού ότι τα όποια μέτρα δεν είναι δυνατό να επηρεάζουν την απρόσκοπτη παροχή ρεύματος στους καταναλωτές».

Σε αυτά τα πλαίσια η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, «έχει κοινοποιήσει, κατ’ επανάληψη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στις τέσσερεις Συντεχνίες του προσωπικού, τη θέση της ότι κατά τη διάρκεια των όποιων μέτρων θα πρέπει να διατίθεται στο Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου (ΔΣΜΚ) η απαραίτητη ικανότητα παραγωγής, η οποία θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη παροχή ρεύματος σε όλους ανεξαιρέτως τους καταναλωτές και θα διαφυλάσσει παράλληλα την ασφάλεια του ηλεκτρικού συστήματος», καταλήγει η ανακοίνωση

newsit.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα