Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΔΝΤ:Έχετε μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις

Σοβαρές καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Αθήνας διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου.
Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του MEGA, επικαλούμενος καλά ενημερωμένη πηγή του Ταμείου, στο ΔΝΤ θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ πηγαίνει καλά όσον αφορά στην εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής.
Η συγκεκριμένη πηγή έλεγε ότι ορισμένα μέτρα έχουν υλοποιηθεί μόνο κατά το ήμισυ περίπου των δεσμεύσεων για τις μεταρρυθμίσεις που πηγάζουν από τα μνημόνια και μάλιστα ότι σε ορισμένους τομείς, οι καθυστερήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Όπως έλεγε η ίδια πηγή, το Ταμείο είναι λιγότερο διατεθειμένο να αποδεχθεί τις καθυστερήσεις των διαρθρωτικών αλλαγών ως ένα περιστασιακό φαινόμενο που οφείλεται στις πολιτικές ευαισθησίες σε σχέση με τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών, και περισσότερο κλίνει στο να θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας πολιτικής αδυναμίας να υπερπηδήσει τα κατεστημένα συμφέροντα που αντιτίθενται στις αλλαγές.
Στο Ταμείο δεν θεωρούν ότι είναι ένα θέμα αντιμετώπισης των εκλογών, αλλά ένα ζήτημα που πρέπει να ιδωθεί στα πλαίσια της τρέχουσας αξιολόγησης ως απόδειξη πολιτικής βούλησης να αντισταθεί η κυβέρνηση σε τέτοια κατεστημένα συμφέροντα για να μπορέσει -όπως τόνισε η πηγή- ο επικεφαλής της αποστολής να πει στο δ.σ. του Ταμείου ότι υπάρχει ακόμα υποστήριξη για το ελληνικό πρόγραμμα.
Τέλος, η ίδια πηγή διέψευσε ότι το Ταμείο έχει σχέση με το δημοσίευμα των Financial Times για τα κεφάλαια που απαιτούνται για το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
Επικαλούμενη υψηλόβαθμους αξιωματούχους της τρόικα, η εφημερίδα είχε γράψει ότι το ΔNT εκτιμά ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες του τραπεζικού τομέα είναι κοντά στα 20 δισ. ευρώ, όταν η Αθήνα μιλά για 6 δισ. ευρώ.



Πηγή:Mega/enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα