Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

O Σαμαράς θα ρισκάρει να τον αντικαταστήσουν ένα πρωί οι βουλευτές του;

Με μια συνέντευξη-ποταμό στην ναυαρχίδα του ΔΟΛ-το BHMA της Κυριακής-ο Τσίπρας ρίχνει το γάντι στον Σαμαρά και τον προκαλεί να πάει στις εκλογές μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για να μην τον ρίξουν οι βουλευτές της ΝΔ.

κ.  Πρόεδρε, έχετε δηλώσει ότι θα υπάρξει κυβερνητική αλλαγή μέσα στο 2014. Γιατί είστε τόσο βέβαιος;  
Είναι αδιανόητο να μην υπάρξει. Η κυβέρνηση έχει ως χρονικό όριο την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στις αρχές του 2015.

Χρειάζεστε 121 βουλευτές για να αποτρέψετε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 71. Η συγκυβέρνηση θα μπορούσε να συμπληρώσει 180 και να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας …
Πρόκειται για ευσεβείς πόθους, οι οποίοι θα σβήσουν στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Ο Πρωθυπουργός θα κληθεί τότε να αποφασίσει αν θα πάρει το ρίσκο να κυβερνά μέχρι τη Προεδρική εκλογή χωρίς λαϊκή στήριξη και με διαρκή τη διακινδύνευση να τον αντικαταστήσουν ένα πρωί οι ίδιοι οι βουλευτές του ή να πάει σε εθνική κάλπη.

Πολλοί εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάει καλά στις Περιφερειακές εκλογές…  
Πού θα πάει καλά; Εκεί που έχει έναν ή εκεί που έχει δύο υποψηφίους;

Ποιος είναι ο πήχης για εσάς;
Η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ στην ευρωκάλπη θα είναι το κριτήριο των πολιτικών εξελίξεων. Δεν υποτιμάμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά το κύμα της ανατροπής θα έρθει στις 25 Μαΐου. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι και στην κάλπη των περιφερειακών θα γίνουν συγκρίσεις. Εάν, μάλιστα, είμαστε παντού στο δεύτερο γύρο, τότε η κυβέρνηση θα πέσει η ίδια στην εκλογική παγίδα που προσπάθησε να στήσει με τη μετακίνηση της ημερομηνίας των εκλογών, αφού το κύμα της ανατροπής θα σαρώσει και τους περιφερειάρχες της.

  Περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής/http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα