Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Στο 37% υποχώρησε το μερίδιο της ΔΕΗ στην ηλεκτροπαραγωγή - Μονάδες αερίου και υψηλή τάση οι βασικοί παράγοντες

 energypress.grΣτο 37% υποχώρησε το μερίδιο της ΔΕΗ στην ηλεκτροπαραγωγή - Μονάδες αερίου και υψηλή τάση οι βασικοί παράγοντες

Σημαντική πτώση της τάξης του 6% σημείωσε κατά το α' εξάμηνο του έτους το μερίδιο της ΔΕΗ στην ηλεκτροπαραγωγή, καθώς μειώθηκε από 43,2% ένα χρόνο νωρίτερα σε 37,2%.

Όπως σχολίασε η επιχείρηση στα πλαίσια των οικονομικών της αποτελεσμάτων, το γεγονός οφείλεται στη χαμηλότερη παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου.

65

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά το τελευταίο έτος τρεις μεγάλες βιομηχανίες απομακρύνθηκαν από τη ΔΕΗ και στράφηκαν σε άλλους προμηθευτές, γεγονός που ερμηνεύει την πτώση του μεριδίου της στην Υψηλή Τάση. Πρόκειται για την Αλουμίνιον, τα ΕΛΠΕ και τη Βιοχάλκο.

Εντούτοις, η Βιοχάλκο, έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τη ΔΕΗ βάσει διμερούς συμβολαίου για προμήθεια πράσινου ηλεκτρισμού από το 2025.

Η ΔΕΗ ποντάρει στο γεγονός ότι θα μπορέσει να προσφέρει ανταγωνιστικά πράσινο ρεύμα στις εγχώριες βιομηχανίες προκειμένου να ανακτήσει μέρος του μεριδίου της μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αναπτύσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με στόχο να "πιάσει" τα 5 γιγαβάτ ως το 2026.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα