Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

«ΔΕΗ Οπτικές Επικοινωνίες»,

-Τον πρώτο της ισολογισμό δημοσίευσε η «ΔΕΗ Οπτικές Επικοινωνίες», πιο γνωστή ως FiberGrid, η θυγατρική της ΔΕΗ μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί το φιλόδοξο εγχείρημα της Επιχείρησης στην τηλεπικοινωνιακή αγορά. Η εταιρεία βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα, υλοποιεί πιλοτικά έργα, και η πρώτη εταιρική χρήση αφορά ολιγοήμερη περίοδο (21 Δεκεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022). 

Για τη χρονιά που διανύουμε όμως η κινητικότητα είναι μεγαλύτερη καθώς πραγματοποιήθηκε ήδη ΑΜΚ ύψους 30 εκατ. ευρώ που κάλυψε εξ ολοκλήρου η μητρική ΔΕΗ, ενώ προχωρούν με ταχύτητα τα έργα για την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών, μέσω συμφωνιών με τις εταιρείες EDIL, Ergatikat, Ergomak, Intrakat, Phoenix Engineering και Telvoserv. Η αρχή έγινε με τη δημιουργία δικτύου στο Περιστέρι, ενώ αυτές τις ημέρες εκτελούνται εργασίες στον δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης. 

Συνολικά θα κατασκευαστούν 2.278 χιλιόμετρα δικτύου οπτικών ινών σε 14 περιοχές, από τα οποία το 63% θα τοποθετηθεί στις κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ (εναέριο δίκτυο) και το υπόλοιπο υπόγεια. Η ΔΕΗ θα αναπτύξει ένα δίκτυο πρόσβασης με βάση το μοντέλο της ENEL στην Ιταλία και θα διαθέτει υπηρεσίες Fiber-To-The-Home (FTTH), αποκλειστικά σε πελάτες χονδρικής εμπορίας στην Ελλάδα. 

Η συνολική επένδυση του έργου εκτιμάται στα 900 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι η κάλυψη 3 εκατομμυρίων νοικοκυριών σε όλη τη χώρα μέσα στην επόμενη 5ετία.https://www.newmoney.gr/dark-room/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα