Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023

ΑΑΔΕ: SMS στους φορολογούμενους για τις πληρωμές οφειλων

Μηνύματα υπενθύμισης για τη ρύθμιση των οφειλών καθιερώνει η ΑΑΔΕ από το Σεπτέμβριο. Πρόκειται για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης στα κινητά τηλέφωνα των φορολογουμένων για τις φορολογικές υποχρεώσεις και τις δόσεις ρυθμίσεων οφειλών. 

Με τη νέα εφαρμογή (app) για κινητά Android ή iOS οι φορολογούμενοι θα μπορούν να βλέπουν τη φορολογική τους εικόνα ή διαφορετικά το προφίλ τους, να πληρώνουν τις οφειλές τους και να λαμβάνουν ενημερώσεις και προσωποποιημένες ειδοποιήσεις για επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Με τα μηνύματα υπενθύμισης και ειδική εφαρμογή φορολογικού ημερολογίου η ΑΑΔΕ θα φροντίζει για την έγκαιρη υπενθύμιση των φορολογικών υποχρεώσεων, αναδεικνύοντας και τον κίνδυνο λήψης αναγκαστικών μέτρων στην περίπτωση που οι υποχρεώσεις γίνουν ληξιπρόθεσμες. 

Ουσιαστικά η νέα εφαρμογή θα λειτουργεί και ως φορολογικό ημερολόγιο, το οποίο θα είναι προσωποποιημένο για κάθε φορολογούμενο. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, εξήγησε ότι ουσιαστικά πρόκειται για μία διαδικασία εξυπηρέτησης των φορολογουμένων, καθώς υπάρχουν φορολογούμενοι που χάνουν τις ρυθμίσεις τους ή πληρώνουν προσαυξήσεις από απροσεξία, επειδή καθυστέρησαν να πληρώσουν κάποια δόση. 

Αναφερόμενος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής σημείωσε πως υπάρχει βελτίωση, "ωστόσο ακόμα ο δρόμος είναι μακρύς, δεν είμαστε ακόμα στο μέσο όρο της Ευρώπης". 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης  "η μάχη με τη φοροδιαφυγή είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ, και υπογράμμισε πως στόχος είναι η φοροδιαφυγή να γίνει η εξαίρεση και όχι ο κανόνας".capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα