Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Φωτιές σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Καβάλα: Νύχτα – κόλαση υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες και νέες εκκενώσεις οικισμών


Δύσκολη νύχτα ήταν αυτή της Δευτέρας στην Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Ροδόπη, με τις φωτιές να συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα και τη μάχη να συνεχίζεται και σήμερα, για 4η μέρα.

Από τη φωτιά στην Αλεξανδρούπολη μέχρι στιγμής υπάρχει ένας νεκρός, και πρόκειται για ένα μετανάστη που έχασε τη ζωή του στην Λευκίμμη.

Στις 22.52 της Δευτέρας εστάλη μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους του οικισμού Παλινοστούντων Παλαγίας να κατευθυνθούν προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ περίπου δύο ώρες νωρίτερα άρχισε η προληπτική εκκένωση του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της πόλης, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα και διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά που τυχόν μεταφερθούν, λόγω της φωτιάς.

Εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και έχουν συγκεντρωθεί σε πλατείες. 

Η εκκένωση του Νοσοκομείου συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και αποφασίστηκε παρουσία του υφυπουργού Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους και του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου, οι οποίοι μετέβησαν στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ χθες Δευτέρα.

Στην απόφαση μεταφοράς των ασθενών με ασθενοφόρα σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας οδήγησε η εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία από τα ξημερώματα του Σαββάτου επελαύνει σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τις φλόγες να είναι ορατές μετά τη 01.00 στην ευρύτερη περιοχή του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Δείτε εικόνα που κατάγραψε κατά τη διάρκεια της νύχτας αναγνώστρια του newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα