Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΒΡΟΧΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ -ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ -ΕΝΤΟΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΪ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ-Ο καιρός για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας από τον Σάκη Αρναούτογλου


Τρία βαρομετρικά χαμηλά θα χαλάσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πότε και σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας; 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ METRON ANALYSIS

Το απόλυτο ντέρμπι: Ισοδυναμία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία

Στο νήμα φαίνεται ότι θα κριθεί η πρωτιά μεταξύ των δύο μονομάχων αφού, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο της Metron Analysis για το «Έθνος της Κυριακής», η διαφορά στην πρόθεση ψήφου των βουλευτικών είναι 0,5% και των ευρωεκλογών 1,2%.

Το απόλυτο ντέρμπι: Ισοδυναμία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στην αφετηρία
Συνεπώς τα δύο κόμματα ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και τους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να δοθεί σκληρή μάχη για να αναδειχθεί ο νικητής.
  • Διαβάστε αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης στην έντυπη έκδοση του «Έθνους της Κυριακής»

Κύπρος: Παραιτήθηκε το υπουργικό συμβούλιο και ανασχηματισμός στις 15 Μαρτίου

Επανακατατέθηκε στη Κυπριακή Βουλή το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις έπειτα από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί της Παρασκευής. Για το θέμα θα συγκληθεί έκτακτη Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη.

Στο νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε έγινε ενσωμάτωση όλων των τροπολογιών που έχουν συζητηθεί και για τις οποίες έχει δοθεί έγκριση από τον υπουργό Οικονομικών ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις της τρόικας. 

Eurovision 2004 Ukraine - Ruslana - Wild dances

Ενώ οι εξελίξεις στην Ουκρανία συνεχίζονται , στη "ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ" , πάμε 10 χρόνια πίσω όταν η Ρουσλάνα βρισκόταν "απέναντι" από τον δικό μας Σάκη Ρουβά κερδίζοντας την πρώτη θέση , στέλνοντας το 2005 το διαγωνισμό στο Κίεβο (εκεί κέρδισε η Έλενα Παπαρίζου την 1η θέση).
WILD DANCES:Ruslana

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ/ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΙΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε απόψε, ένα περίπου χρόνο μετά το κυπριακό μνημόνιο, καθώς η Βουλή απέρριψε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών. 

Τώρα είναι αμφίβολη η καταβολή της τέταρτης δόσης του δανείου από το Μηχανισμό Στήριξης, αφού η τρόικα είχε εξαρτήσει την εκταμίευσή του από την έγκριση του νομοσχεδίου. 

Το νομοσχέδιο απορρίφθηκε με 25 ψήφους υπέρ, 25 κατά και με 5 αποχές.


Πηγή:capital.gr

ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ-ΚΑΘAΡΙΣΤΡΙΕΣ-ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ

Επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μεταξύ αστυνομικών, καθηγητών και σχολικών φυλάκων.
Έξω από το υπουργείο έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί πλήθος καθηγητών, σχολικών φυλάκων και καθαριστριών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα των συγκεντρωμένων κατάφερε και εισήλθε στο εσωτερικό του υπουργείου.

Τότε δυνάμεις των ΜΑΤ τους έβγαλαν με τη βία ξανά στο δρόμο ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι στις 10 το πρωί σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την τρόικα όπου και θα ενημερώσει, μεταξύ άλλων, τους εκπροσώπους των πιστωτών για την πορεία της διαθεσιμότητας και των απολύσεων, που αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.


Πηγή : briefingnews.gr

Μέγα οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο – Ο Λάτσης «δραπετεύει» από την Eurobank που χρωστάει 2,5 δισ. και χτυπάει Ελληνικό

Δεν μπορεί η Credit Agricole, Societe Generale και Millennium bank να πλήρωσαν 4 δισεκ. και η EFG Group ούτε ευρώ….
Το μεγαλύτερο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο εκτυλίσσεται στην χρεοκοπημένη Ελλάδα με ανοχή των αρχών, του κράτους απέναντι σε μια κοινωνία αποδεκατισμένη από την ακραία ύφεση.
Η κοινωνία βλέπει τους μεγάλους επιχειρηματίες της χώρας, να τυγχάνουν προκλητικής μεταχείρισης, η κοινωνία βλέπει να χαρίζονται 2,5 δισεκ. σε επιχειρηματίες.
Η περίπτωση του Σπύρου Λάτση του επιχειρηματία σύμβολο για 10ετίες στην Ελλάδα αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό και ηθικό σκάνδαλο στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος. 
Δεν κρίνουμε, δεν αποτιμούμε και δεν αποδοκιμάζουμε τον Λάτση ως πρόσωπο, δεν δικαιούμαστε ούτως ή άλλως. 
Τον κρίνουμε όμως για τις επιχειρηματικές επιλογές του και τις τακτικές που ακολούθησε που αποτελούν σκάνδαλο. 

Έτσι θα γίνει το Ελληνικό! - Ποια είναι η LAMDA Development που κατέθεσε τη μοναδική δεσμευτική προσφορά

 Δείτε πώς θα διαμορφωθεί η περιοχή
- Αίσθηση από το γεγονός ότι θα υπάρχει μόνο μια προσφορά για το Ελληνικό
- Ποια είναι η Lamda Developement που κατέθεσε την πρόταση
- Δυο εβδομάδες θα διαρκέσει η διαδικασία της αξιολόγησης της προσφοράς από το ΤΑΙΠΕΔ   

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ: Καλεσμένος κατούρησε μέσα στο studio του Μπογδάνου εν ώρα εκπομπής!

 Αυτά… δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ! Έχουμε δει κι έχουμε δει να συμβαίνουν «πράγματα και θαύματα» στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά το συγκεκριμένο περιστατικό τα ξεπερνά όλα!

Διαβάστε τι έγινε και θα καταλάβετε.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είχε καλεσμένο στην εκπομπή του «Ευθέως», τον «Ponzi», όπως έχει γίνει γνωστός στο Διαδίκτυο.


Kατά τη διάρκεια της συνέντευξης λοιπόν, οι δυο τους λογομάχησαν έντονα, με αποτέλεσμα ο καλεσμένος να σηκωθεί όρθιος, να βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα, και ν΄αρχίσει να κατουράει, φωνάζοντας «κατουρώ τους δημοσιογράφους και τις θέσεις τους».


Ε μετά από αυτό, καταλαβαίνετε ότι η εκπομπή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Αυτός είναι και ο λόγος που στη θέση της χθες, μεταδόθηκαν αποσπάσματα από παλαιότερα επεισόδια του «Ευθέως».

Πηγή: enimerosi24 – star.gr-olympia.gr

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ



Σταθμό ανεφοδιασμού πλοίων με φυσικό αέριο φτιάχνει το Κατάρ στον Πειραιά

Ένα φιλόδοξο σχέδιο δημιουργίας στον Πειραιά  εγκαταστάσεων και σταθμού εφοδιασμού πλοίων με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), βάζει σε εφαρμογή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του energypress, το Κατάρ.
Φορέας υλοποίησης του σχεδίου είναι η κρατική QPI  (Qatar Petroleum International), η οποία θα εισάγει LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας και στη συνέχεια με κατάλληλα μικρά πλοία θα εφοδιάζει τα αεριοκίνητα πλοία της ακτοπλοΐας που πάνε κι έρχονται στον Πειραιά.
Βεβαίως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πλοίο της ελληνικής ακτοπλοϊας που να κινείται με αέριο, αλλά σύντομα η εικόνα αυτή θα αλλάξει. Ήδη από τον περασμένο Αύγουστο ο  υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε υποσχεθεί ότι τουλάχιστον ένα επιβατηγό πλοίο θα κινείται μέσα στο 2014 με LNG και είχε ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για την υλοποίηση του στόχου αυτού. Είχε προς τούτο προχωρήσει στη σύσταση σχετικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων οι οποίοι υπέβαλλαν τις σχετικές προτάσεις τους.

Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ αναλαμβάνει ο Γιάννης Παπαθανασίου

Την θέση του Προέδρου στο Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΠΕ αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, στη θέση του απερχόμενου Χρήστου - Αλέξη Κομνηνού.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των ΕΛΠΕ, «κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους κ. Χρήστου - Αλέξη Κομνηνού, εξελέγη ως νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. ο Γιάννης Παπαθανασίου, διορισθείς από το Ελληνικό Δημόσιο».
Το προφίλ του Γ. Παπαθανασίου
Ο Γιάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε. Είναι δεύτερος ξάδελφος του Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, της γνωστής οικογένειας των βιομηχάνων. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ).
Άσκησε το επάγγελμα του εμπόρου ειδών τεχνολογικού εξοπλισμού κτιρίων μέχρι το 2002. Στις εθνικές βουλευτικές εκλογές του 2000 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Από το 2004 μέχρι το 2009 διετέλεσε Υφυπουργός Ανάπτυξης και στη συνέχεια Οικονομίας και Οικονομικών. Το 2009 ανέλαβε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.
Είναι έγγαμος με την Ιλεάνα Ηλιοπούλου και έχει δύο κόρες. Γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Le Monde: Στην Ουκρανία η Ρωσία δείχνει τα δόντια και οι ΗΠΑ δείχνουν το μπλοκ επιταγών

Την ώρα που το Κίεβο ετοιμάζεται να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση οι εντάσεις φουντώνουν στα ανατολικά της χώρας αλλά και στο διπλωματικό σκάκι των δύο υπερδυνάμεων, σημειώνει η Le Monde στο έγκριτο ρεπορτάζ της.


Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν άνοιξε πρώτος τον χορό των εντάσεων δίνοντας εντολή να ξεκινήσουν οι στρατιωτικές κινήσεις στα σύνορα. Πρόκειται για απειλητική κίνηση στην οποία οι ΗΠΑ απάντησαν ζητώντας ψυχραιμία και υποσχόμενες οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Σεισμός 3,8R ταρακούνησε τη Σαντορίνη

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8R που σημειώθηκε λίγο πριν τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής στον υποθαλάσσιο χώρο της Σαντορίνης, ταρακούνησε το νησί.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 46χλμ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,2R.

ΠΗΓΗ :enikos.gr

ΕΒΕΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

 Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και ο Ευρωπαϊκός
Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO), στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του
Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την προώθηση της διαδικασίας της «Πράσινης βίβλου για το μέλλον του ΦΠΑ» και την απλούστευση στην εφαρμογή του,διοργάνωσε χθες την εκδήλωση - παρουσιάση συγκεκριμένης πρότασης του Χ.Μελά (ΦΠΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ/ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ) , στην Αθήνα και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Εισαγωγικές ομιλίες:
Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος &
Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Γιάννης Κάρκαλης, Αντεπίτροπος Επικρατείας, Διευθυντής της Ακαδημίας Διαφάνειας & Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του EPLO

Εισηγήσεις:

Φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων
Ηλίας Κατούδης, τ. Διευθυντής Φορολογίας Εισοδήματος Υπουργείου Οικονομικών

Φορολογικές αλλαγές, φορολογικά πρόστιμα, φορολογικά βιβλία και στοιχεία. Τι να προσέξετε το 2014
Δρ. Δημήτρης Σταματόπουλος, Συγγραφέας, τ. Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Οικονομικών

Καινοτομία στο ΦΠΑ
Χρήστος Μελάς, Συγγραφέας – Φοροτεχνικός

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΝΕΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σάλος από το video με τον ΓΑΠ στο πατρινό καρναβάλι. Διαψεύδει ο Μουρούτης για τον Σαμαρά!

Στην πρώτη σελίδα των μεγαλύτερων διαδικτυακών sites της Ελλάδας, δημοσιεύεται το βίντεο του postin.gr με τον χορό της Κινηματογραφικής Λέσχης το 1989.

Το βίντεο που είχε γυρίσει ο Χάρης Καραβαγγέλης στην Αρένα, δείχνει μεταξύ άλλων τον Γιώργο και την Άντα Παπανδρέου να χορεύουν μεταμφιεσμένοι καρναβαλικά. Ήταν τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία τους. Εξάλλου το ζευγάρι έδινε συχνά το "παρών" στους χορούς της Κινηματογραφικής Λέσχης.

Ευρωπαϊκό και ανανεωτικό «αέρα» επιχειρεί να δώσει στην Περιφέρεια Αττικής η ΝΔ - Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου

 Ευρωπαϊκό και ανανεωτικό «αέρα» επιχειρεί να δώσει στην Περιφέρεια Αττικής η ΝΔ - Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου

Πώς απέφυγε - προς στιγμή - το «σκόπελο» Σγουρού η Συγγρού

Η επιλογή του πρωθυπουργού να επιλέξει ως υποψήφιο για την Περιφέρεια Αττικής τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο θεωρείται μια κίνηση που προς το παρόν λύνει τα χέρια του κ.Σαμαρά.

Αφενός διότι κλείνει μια σημαντική εκκρεμότητα για τη ΝΔ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών αφετέρου διότι η υποψηφιότητα του κ.Κουμουτσάκου συνοδεύεται από θετικές παραπομπές.

Ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος εξελέγη από τους συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο ως ο καλύτερος ευρωβουλευτής του 2013 στον τομέα των μεταφορών, θα προσδώσει στην υποψηφιότητα της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής έναν ευρωπαϊκό και ανανεωτικό «αέρα», αποτελώντας μια ισχυρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην επίσης «ανανεωτική» υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου.

ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ EUROVISION

Ορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του ελληνικού τελικού για τη Eurovision.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση, ο τελικός θα γίνει στις 11 Μαρτίου, στις 21.00 το βράδυ. Οι τέσσερις καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για την Δανία, είναι οι Κώστας Μαρτάκης, Κρυσταλλία, Mark Angelo ft. Josephine και το γκρουπ Freaky Fortune.
ΠΗΓΗ :Enikos.gr

Νέες αποκαλύψεις για τις μίζες του Ερντογάν

Μια δεύτερη ηχογραφημένη συνδιάλεξη, στην οποία φέρεται να μιλάει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζητά από τον γιο του να μη δεχθεί ένα χρηματικό ποσό που του προσφέρθηκε στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικής συμφωνίας, αλλά να ζητήσει περισσότερα χρήματα, δημοσιεύθηκε σήμερα στον ιστότοπο YouTube από έναν ανώνυμο χρήστη.
Ο Ερντογάν δήλωσε ότι μια πρώτη ανάρτηση που περιέχει μια τηλεφωνική του συνδιάλεξη στον ιστότοπο αυτό προχθές -σε εκείνη ο Τούρκος πρωθυπουργός φέρεται να λέει στο γιο του Μπιλάλ πώς να κρύψει μεγάλα χρηματικά καθώς άρχιζε η έρευνα για διαφθορά σε βάρος μελών της κυβέρνησής του- ήταν κατασκευασμένη, προϊόν ενός «επαίσχυντου μοντάζ» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

"Καλωσήρθατε στην κόλαση!", δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας – Έκαναν υπουργό τον διαδηλωτή που βασανίστηκε

- Παρουσιάστηκε η σύνθεση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας, στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου
- Ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Αρσένι Γιατσένιουκ, πρώην υπουργό Οικονομίας και "δεξί χέρι" της Γιούλιας Τιμοσένκο 
- Σε ρόλο υπουργού και ένας από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης
- Δείτε ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ εδώ στο Newsit.gr


ΒΙΝΤΕΟ-«Θερμό» επεισόδιο Κωνσταντοπούλου-Νεράντζη





«Θερμό» επεισόδιο ξέσπασε στη Βουλή με πρωταγωνιστές την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον επικεφαλής της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αναστάσιο Νεράντζη.

Η κόντρα ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εγκάλεσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου για υπέρβαση του χρόνου ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε για σεξιστικούς υπαινιγμούς.

Με αφορμή αυτό το επεισόδιο, η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής, Κατερίνα Παπακώστα ζητεί σύγκλιση της Ολομέλειας για να συζητηθούν τα φαινόμενα σεξισμού. 


Δείτε το βίντεο από τον ALPHA 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟΥ 3ΗΜΕΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες .Πρόσκαιρη βελτίωση την Κυριακή και εκ νέου επιδείνωση του καιρού την Καθαρά Δευτέρα με βροχές και δυνατούς νοτιάδες.

ΚΥΠΡΟΣ/Η ΑΗΚ εγγυάται τη συνεχή παροχή ρεύματος για σήμερα Πέμπτη


Την απρόσκοπτη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για σήμερα, Πέμπτη, ημέρα που θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής για να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ανακοίνωσαν το απόγευμα οι τέσσερις συντεχνίες του προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).

ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


"Δεν ξέρω πώς να αρχίσω. Όσο κι αν έχω προετοιμαστεί γι’ αυτή τη στιγμή, νιώθω μια αμηχανία. Ας ξεκινήσω λοιπόν από το τέλος. Μπορεί να υπάρξει πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν; Να βγω εγώ, να βγεις εσύ, να βγούμε πολλοί, να γίνουμε ένα ΠΟΤΑΜΙ που θα αλλάξει την Ελλάδα;

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Η ιδέα δεν είναι μόνο δική μου. Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, η δεύτερη φράση που λένε οι άνθρωποι που συναντώ είναι «τι θα κάνουμε;». Πολλές φορές η αφορμή είναι κάτι που έγραψα ή κάτι που έδειξα στην τηλεόραση. Άλλες πάλι είναι τα πρωτοσέλιδα, οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι πολιτικοί καυγάδες. Όλοι σ’ ένα αδιέξοδο. Ακόμη κι αυτοί που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, μετά από δυο- τρεις κουβέντες αναρωτιούνται «έχουμε άλλη λύση;».

ΣτΕ: Συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ - Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία

- Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ και των θυγατρικών εταιρειών της
- Αποφάνθηκε ότι το άρθρο 15 του Συντάγματος δεν επιβάλλει την υποχρέωση στην Πολιτεία να δημιουργήσει κρατική τηλεόραση
- Η προσφυγή στο ΣτΕ είχε γίνει από την ΠΟΣΠΕΡΤ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Στέλνουν ασθενοφόρα στα γραφεία της ΝΔ / δημοσκόπηση κόλαφος. 14 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ!

Καταιγιστικές εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ το βράδι των εκλογών του Μαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες θα τεθεί θέμα ηγεσίας και στα δύο κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης από τους Γιώργο Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη. Την ίδια στιγμή οι sex pistols του ΣΥΡΙΖΑ-αυτά τα ιδιότυπα ταγάρια-δηλώνουν αποφασισμένοι να κλείσουν τον Βενιζέλο στον Κορυδαλλό και ετοιμάζουν εξεταστικές φωτιά.

Εικόνα τραγωδίας παρουσιάζουν και τα ποσοστά του Σπηλιωτόπουλου με τους Κασιδιάρη και Σακελλαρίδη να δίνουν μάχη για τον δήμο της Αθήνας. Η δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες βράδι η Ζούγκλα έκοψε την ανάσα σε Συγγρού και Χαριλάου Τρικούπη.
διαβάστε περισσότερα εδώ στο kourdistoportocali.com

Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου

Τα γραφεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου στη Λευκωσία

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου (Α.Η.Κ.) σήμερα κατέχει το μονοπώλιο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι ανοικτή σε άλλες εταιρείες. Λειτουργεί μέσω τριών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το ντίζελ:
Δεκέλια
Μονή
Βασιλικός
Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το 2005 ήταν 4348,0 GW.

Κυλώνειο Άγος

Όταν ο Θεαγένης κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία στα Μέγαρα το 640 π.Χ. κατόρθωσε με τα μέτρα,που εφάρμοσε να επιφέρει μια μικρή σε διάρκεια, αλλά εμφανή ισορροπία στο εσωτερικό της πόλης. Αυτή η πραγματικότητα παρείχε στον Μεγαρέα τύραννο τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να επιχειρήσει μια παράτολμη ενέργεια.

Στόχος του Θεαγένη ήταν να ανατρέψει με πραξικόπημα το καθεστώς
της Αθήνας και να εγκαθιδρύσει και εκεί τυραννικό πολίτευμα. Βασικός συνεργάτης του σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο σύζυγος της κόρης του, Κύλων. Αν το σχέδιό τους είχε την επιθυμητή έκβαση τότε ο Κύλων θα γινόταν τύραννος της Αθήνας

«Ξεράθηκε» η ΕΛΙΑ της Κεντροαριστεράς προτού καν «φυτευτεί»!

Προτού καν «φυτευτεί» ξεράθηκε τελικά η ελληνική εκδοχή της ΕΛΙΑΣ, του συνασπισμού δηλαδή  των κομμάτων και των κινήσεων της Κεντροαριστεράς, κατά τα πρότυπα της Ιταλίας, όπως είχε  προτείνει η «Κίνηση των 58», σχετικά με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, για την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές για αρχή.        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΗ/ Αίρονται τα εμπόδια για την επιστροφή στη ΔΕΗ παράνομης κρατικής ενίσχυσης από την ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. για την τιμολόγηση ρεύματος την περίοδο 1-1-2007 έως 6-3-2008

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ


Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις αιτήσεις αναστολής και ανακοπής της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. κατά της διαταγής πληρωμής που εξέδωσε η ΔΕΗ Α.Ε. για την επιστροφή παράνομης κρατικής ενίσχυσης, ύψους €17,4 εκατ. (πλέον τόκων), με βάση σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παρά την ύπαρξη ρητής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ είχε ως τώρα αρνηθεί την καταβολή του σχετικού ποσού, αναγκάζοντας τη ΔΕΗ να προβεί στις αναγκαίες νομικές ενέργειες.
Εν όψει δε της μη είσπραξής του ως άνω ποσού μέχρι σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ξεκινήσει τη διαδικασία παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Απόφασή της το 2011, έκρινε ότι αποτελεί παράνομη κρατική ενίσχυση η τιμολόγηση της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ για το διάστημα 1-1-2007 έως και 6-3-2008 και ζήτησε την επιστροφή €17,4 εκατ. (πλέον τόκων) για το υπόψη διάστημα. Η συγκεκριμένη τιμολόγηση είχε επιβληθεί στη ΔΕΗ με παλαιότερη δικαστική απόφαση μετά από αίτημα της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ και συνιστούσε συνέχιση της τιμολόγησης με βάση το ειδικό καθεστώς της σύμβασης του 1960 με την PECHINEY, παρά το ότι η σύμβαση αυτή είχε λήξει το 2006.

Σημειωτέον, επίσης, ότι η ειδική τιμολόγηση με βάση τη σύμβαση της PECHINEY για το υπόψη διάστημα που κρίθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση οδήγησε σε συνολική μεσοσταθμική χρέωση που ανήλθε σε 44,23 €/MWh.


Και τώρα συγκρούσεις συνδικάτων ΔΕΗ – Βιομηχανίας

Είναι ίσως η πρώτη φορά που οι βιομηχανικοί εργάτες παίρνουν στα χέρια τους την κατάσταση και τοποθετούνται ανοιχτά στο θέμα της αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΕΗ και βαριάς βιομηχανίας. Ο λόγος για την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων της Αλουμίνιον, το οποίο καταγγέλει ότι η ΔΕΗ αρνείται το διάλογο και τη συνεννόηση με τη βιομηχανία επειδή υπερασπίζεται το μονοπωλιακό της χαρακτήρα.
Με την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της Αλουμίνιον αντιπαρατίθενται ευθέως με τα συνδικάτα της ΔΕΗ, τα οποία μέχρι σήμερα «επαιζαν μόνα τους» διαδραματίζοντας ρόλο κλειδί και αναλαμβάνοντας σε κάθε ευκαιρία να υπεραμυνθούν των θέσεων της ΔΕΚΟ.
Άλλωστε ακόμη και οι πρόσφατες τοποθετήσεις της Πανελλήνιας Οργάνωσης Εργατών Μετάλλου, έθιγαν μεν το φλέγον θέμα της ενέργειας υπογραμμίζοντας ότι θίγει τη βιωσιμότητα του κλάδου της χαλυβουργίας, ωστόσο απέφυγαν επιμελώς να πάρουν θέση απέναντι στη ΓΕΝΟΠ η οποία ουσιαστικά έχει χαράξει κόκκινη γραμμή και θεωρεί αιτία πολέμου, οποιαδήποτε αποδοχή των θέσεων της βιομηχανίας για το ενεργειακό.

Πανικός στην αυλή του Σουλτάνου

Σε εξαιρετικά δυσχερή θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας μετά τη δημοσίευση ηχογραφημένης συνομιλίας, όπου φέρεται να καλεί τον γιο του, Μπιλάλ, να… ξεφορτωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά, όταν ήδη είχαν αρχίσει να έρχονται στην επιφάνεια τα πρώτα στοιχεία για το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που συνεχίζει να προκαλεί κλυδωνισμούς στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ψεύτικες και απολύτως αναληθείς τις συγκεκριμένες ηχογραφήσεις, οι οποίοι ανέβηκαν στο YouTube και δημιούργησαν τεράστιο «θόρυβο» σε όλο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή η Αντιπολίτευση καλεί την κυβέρνηση να παραιτηθεί και ζητάει την προκήρυξη εκλογών.

ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!

Από τον Τζον Κέννεντυ

Την ώρα που κυβέρνηση και κοινή γνώμη (βλέπε ανεγκέφαλος λαός) είναι "απασχολημένοι" με τον Τόμσεν και την παρέα του, το αμερικανικό πλοίο-θάνατος με χωρητικότητα 91.000 τόνους ξερνάει από τα έγκατά του καρκίνο και άλλες θανατηφόρες ασθένειες ανοιχτά της Κρήτης μετατρέποντας το νησί σε Φουκουσίμα-τίποτε λιγότερο. Και μάλιστα για πολλέςπολλές γενιές!

Μιλάμε για το Cape Ray το οποίο εξοπλισμένο με δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες επιχειρεί να καταστρέψει πάνω από 800 τόνους -από τους 1.300- στους οποίους υπολογίζονται να χημικά της Συρίας.

Μόλις χθες κάτι ψέλλισε ο ανύπαρκτος Βενιζέλος και όπως όλα δείχνουν τα χημικά της Συρίας ήταν πραγματικός λόγος για τα πολλά "συνομωτικά" ταξίδια του Βενιζέλου στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα.

ΔΝΤ:Έχετε μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις

Σοβαρές καθυστερήσεις σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από την πλευρά της Αθήνας διαπιστώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου.
Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του MEGA, επικαλούμενος καλά ενημερωμένη πηγή του Ταμείου, στο ΔΝΤ θεωρούν ότι η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ πηγαίνει καλά όσον αφορά στην εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής.
Η συγκεκριμένη πηγή έλεγε ότι ορισμένα μέτρα έχουν υλοποιηθεί μόνο κατά το ήμισυ περίπου των δεσμεύσεων για τις μεταρρυθμίσεις που πηγάζουν από τα μνημόνια και μάλιστα ότι σε ορισμένους τομείς, οι καθυστερήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες.

Αυτό είναι το "ψηφοδέλτιο Τσίπρα" στην Ιταλία

«Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» (L' Altra Europa con Tsipras) είναι το όνομα που επελέγη για το ψηφοδέλτιο που θα στηρίξει στην Ιταλία, στις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το σύμβολο του ψηφοδελτίου θα φέρει γραμμένη τη συγκεκριμένη ονομασία στα ιταλικά, με άσπρα γράμματα, σε κόκκινο κυκλικό φόντο, με μια μικρή κίτρινη «πινελιά».

Ερυθρόλευκο... θέατρο των ονείρων! Ο Ολυμπιακός “ισοπέδωσε” την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

- “Μαγεία" ο Ολυμπιακός, που δεν έδειξε... οίκτο στην Μαν. Γιουνάιτεντ και πέτυχε μια από τις ιστορικότερες νίκες του στο Champions league
- Οι “ερυθρόλευκοι” έκαναν τους “κόκκινους διάβολους” να μοιάζουν... μικρή ομάδα, τους νίκησαν με 2-0 και πήραν προβάδισμα πρόκρισης στους “8” της διοργάνωσης
- “Μαέστρος” ο Τσόρι, που άνοιξε το... δρόμο. ΓΚΟΛΑΡΑ από Κάμπελ – Εντυπωσιακός ο Πέρεζ
- Η ρεβάνς στις 19 Μαρτίου στο “Ολντ Τράφορντ”

Καλά νέα! Συμφωνία ΔΕΠΑ - GAZPROM για μείωση 15% στην τιμή του φυσικού αερίου!

- Η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και GAZPROM επετεύχθη σήμερα και θα έχει αναδρομική ισχύ!
- Μεταφράζεται σε εκπτώσεις και για τους οικιακούς και για τους βιομηχανικούς καταναλωτές φυσικού αερίου
- Όλη η ανακοίνωση από το ΥΠΕΚΑ
Η συμφωνία έκλεισε σήμερα μεταξύ της ΔΕΠΑ και της GAZPROM και είναι το πρώτο ευχάριστο νεο μετά από καιρό. Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, η νεα τιμή που δίνεται είναι με απλά λόγια έκπτωση 15% σε σχέση με την τιμή που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η νέα αυτή τιμή έχει αναδρομική ισχύ - βάσει και της διακρατικής συμφωνίας - από την 1η Ιουλίου 2013, και περιλαμβάνει 
το σύνολο των καταναλωτών φυσικού αερίου (βιομηχανικούς και οικιακούς καταναλωτές). 

AΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ /ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ...ΜΕΛΙ

Απίστευτη σκηνή στη μαρμίτα με τον Ραπτόπουλο να βουτάει στο μέλι και τον Ασλαμά να γλείφει την φαλάκρα του.

17.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ , ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ

ΠΗΓΗ:ΣΚΑΪ ΣΤΙΣ 8

Καψής: Η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμψει πιλοτικά τον Μάρτιο

«Μέσα στο Μάρτιο θα αρχίσει να γίνεται, πιλοτικά, η εκπομπή του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των προσλήψεων και για τους δημοσιογράφους και το καλλιτεχνικό προσωπικό και για τους διοικητικούς και τεχνικούς» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα ο υφυπουργός Παντελής Καψής. 

Πρόσθεσε ακόμη πως «η 27η Απριλίου είναι η τελευταία ημερομηνία, με βάση και τη συμφωνία με την EBU, κατά την οποία θα πρέπει να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ».

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ, είπε πως «έχουν δοθεί 30 εκατ. ευρώ, που είναι πάνω από το μισό του ύψους των αποζημιώσεων που πρέπει να δοθούν, αλλά εκκρεμεί η απόφαση του ΥΠΟΙΚ με βάση το Ενιαίο Μισθολόγιο για τον ακριβή υπολογισμό. Αυτό είναι ζήτημα απόφασης του ΥΠΟΙΚ. 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ/ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΗΚ

Σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΑΗΚ (ΑΡΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ) , η αρχή καταδικάζει τα σημερινά επεισόδια και ταυτόχρονα απολογείται για την ταλαιπωρία του καταναλωτικού κοινού.
Από αύριο , 25 Φεβρουαρίου 2014, «δεν διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή ρεύματος, αλλά ούτε και η ασφάλεια του ηλεκτρικού συστήματος», αναφέρει η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, επικαλούμενη «τις θέσεις και ανακοινώσεις των συντεχνιών αναφορικά με τα μέτρα», τα οποία προτίθενται να λάβουν.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΗΚ αναφέρει ότι «οι ευθύνες για τις σοβαρές συνέπειες από τις προδιαγραφόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση δεν είναι δυνατό να βαραίνουν την ΑΗΚ, για αυτό καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αρχής όπως αναθεωρήσουν τις θέσεις τους».

Παράλληλα η Αρχή Ηλεκτρισμού «καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα έξω από τη Βουλή και θεωρεί ότι θα πρέπει να επικρατήσει νηφαλιότητα από όλους».

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα