Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΔΕΗ: Αναρτήθηκε το σχέδιο σύμβασης διάσπασης και η έκθεση του ΔΣ για την πώληση του 49% των μετοχών του ΔΕΔΔΗΕ


Η ΔΕΗ προχώρησε σήμερα στην ανάρτηση των εγγράφων που αφορούν στην πώληση του 49% της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., δηλαδή το Σχέδιο Σύμβασης Διάσπασης συμπεριλαμβανομένης της από 31.3.2021 Λογιστικής Κατάστασης Μετασχηματισμού και της Έκθεσης Αποτίμησης της εύλογης αξίας του Κλάδου Δικτύου Διανομής, καθώς και την Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

Τα εν λόγω έγγραφα μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΔΣ, η απόφαση της ΔΕΗ για πραγματοποίηση της διάσπασης με απόσχιση κλάδου εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που έχει προκηρύξει για τη διάθεση του 49% της συμμετοχής της στον ΔΕΔΔΗΕ σε ενδιαφερόμενο επενδυτή που θα αναδειχθεί μέσω της διαδικασίας. Η ολοκλήρωση της διάσπασης με απόσχιση κλάδου είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς έχει τεθεί ως αναβλητική αίρεση στη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών. 

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η διάσπαση θα αφορά την απόσχιση του κλάδου δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της Διασπώμενης με απορρόφησή του από την Επωφελούμενη. Στον Κλάδο περιλαμβάνονται το σύνολο των δραστηριοτήτων της αυτόνομης εκμετάλλευσης του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΕΔΔΗΕ) της Διασπώμενης στις οποίες περιλαμβάνονται, η κυριότητα του ΕΔΔΗΕ συμπεριλαμβανομένων των ακινήτων και λοιπών στοιχείων ενεργητικού του Κλάδου και του Δικτύου των Μη Διασυνδεδεμένων Νήσων (όπως ορίζεται στο Ν. 4001/2011), των συναφών υποχρεώσεων και λοιπών στοιχείων παθητικού, με εξαίρεση το Δίκτυο Υψηλής Τάσης της Κρήτης περιλαμβανομένων των σχετικών παγίων και στοιχείων. Δεν ανήκει στον Κλάδο το υφιστάμενο δίκτυο οπτικών ινών, τα σχετικά με αυτό στοιχεία ενεργητικού και τα συναφή δικαιώματα και υποχρεώσεις, καθώς και το δικαίωμα εγκατάστασης οπτικών ινών ή άλλων στοιχείων δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών επί του ΕΔΔΗΕ. Η ΔΕΗ Α.Ε. παραμένει ο Φορέας Εκμετάλλευσης Δικτύου και υπόχρεος παροχής δικαιωμάτων πρόσβασης και διέλευσης υπέρ τρίτων, όπως ειδικότερα ορίζεται στο Ν. 4463/2017.

Τέλος, το μετοχικό κεφάλαιο της Επωφελούμενης θα αυξηθεί κατά το ποσό των Ευρώ 953.662.960,00 με την έκδοση 95.366.296 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 10 Ευρώ η καθεμία, το σύνολο των οποίων θα λάβει η Διασπώμενη κατά την Ημέρα Διάσπασης. Επομένως, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της Επωφελούμενης θα διαμορφωθεί ως ακολούθως περιγράφεται: Ευρώ 991.214.970 διαιρούμενο σε 99.121.497 μετοχές ονομαστικής αξίας 10 ευρώ η κάθε μία. https://energypress.gr/


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα