Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΔΕΗ: 6,5 φορές καλύφθηκε το νέο ομόλογο με προσφορές στα 2.3 δις και "κυριαρχία" ξένων επενδυτών


Τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασαν οι προσφορές για το νέο ομόλογο της ΔΕΗ, πετυχαίνοντας κάλυψη κατά 6,5 φορές,γεγονός που υπογραμμίζει το πολύ ισχυρό ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών. Μάλιστα η συμμετοχή ξένων επενδυτών έφτασε το 70% (real money investors), επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα “προγνωστικά”. 

Το τελικό ποσό άντλησης ανήλθε στα 500 εκατ. ευρώ από τα αρχικώς ζητούμενα 350 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, το επιτόκιο κυμάνθηκε στο 3,375%, έναντι αρχικού guidance 3,50% - 3,75%.

Το ομόλογο έχει ρήτρα μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 57% την περίοδο 2019-2023. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη έκδοση του 5ετούς S-L Bond του Μαρτίου, η ρήτρα μείωσης των εκπομπών CO2 ήταν 40% για την περίοδο 2019-2022.

Στην έκδοση συμμετείχαν όλοι οι μεγάλοι διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει και στην προηγούμενη έκδοση 5ετούς διάρκειας τον Μάρτιο και νέοι μεγάλοι επενδυτές του εξωτερικού, που συμμετέχουν πρώτη φορά σε έκδοση της ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ είναι η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη που εξέδωσε SUSTAINABILITY LINKED BOND τον περασμένο Μάρτιο και τώρα η πρώτη εταιρεία στην Ευρώπη με 2 εκδόσεις S-L Bonds μέσα στον ίδιο χρόνο.

Η ΔΕΗ είναι η τρίτη εταιρεία στην Ελλάδα διαχρονικά, που εκδίδει ομόλογο 7ετίας (είχαν προηγηθεί ο ΟΤΕ και η ΤΙΤΑΝ με αξιολόγηση υψηλότερη από τη ΔΕΗ).

Ακολουθεί εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση της εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα