Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία – Λάρισα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Θωμά


 

Κακοκαιρία – Λάρισα: Μήνυμα του 112 για εκκένωση του Αγίου Θωμά

Φωτογραφία Reuters

Απελπιστική είναι η κατάσταση στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία και ειδικά σε πολλές συνοικίες της Λάρισας καθώς τα νερά του Πηνειού φουσκώνουν διαρκώς και πλημμυρίζουν διάφορες περιοχές. Η στάθμη ανεβαίνει διαρκώς και οι κάτοικοι ενημερώνονται με μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για να κατευθυνθούν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Ο Πηνειός έχει ξεπεράσει τα 9,5 μέτρα. Μηνύματα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στην περιοχή του Αγίου Θωμά της Λάρισας αλλά και στη Γιάννουλη. Από την κακοκαιρία έχουν καταγραφεί επίσημα 7 νεκροί, αλλά υπάρχει φόβος ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί.

Οι εικόνες από τις περιοχές σε όλο τον Θεσσαλικό Κάμπο είναι αποκαρδιωτικές. Σε πολλά χωριά υπάρχουν ακόμα αποκλεισμένοι πολίτες και πληροφορίες για αγνοούμενους.

Τα μηνύματα του 112

Μήνυμα του 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων του Αγίου Θωμά στη Λάρισα να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη, καθώς είναι μια από τις περιοχές της πόλης που πλημμύρισαν από την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού μετά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel από τη Θεσσαλία.

Στο μήνυμα του 112 αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στη συνοικία Άγιος Θωμάς Δήμου Λάρισας απομακρυνθείτε προς Φιλιππούπολη λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών». Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ξεκινήσει απεγκλωβισμοί από την περιοχή που πλημμύρισε λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας.

Αυτό είναι το 8ο μήνυμα που εστάλη από το 112 στα κινητά των κατοίκων μέσα σε 24 ώρες. Γύρω στις 13:00 εστάλη μήνυμα για την εκκένωση της περιοχής Γιάννουλη και των εργατικών κατοικιών ενώ μετά τις 11:00 το πρωί εστάλη ακόμη ένα μήνυμα για τις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας, λόγω της υπερχείλισης του Πηνειού newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα