Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

ESM: Η επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα από τον DBRS «αξίζει να γιορταστεί»

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα νέα ότι η Ελλάδα απέκτησε ξανά μετά από 13 χρόνια την επενδυτική βαθμίδα από τον καναδικό οίκο αξιολόγησης DBRS,  με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να κάνει λόγο για «ορόσημο» που πέτυχε η χώρα μας χάρη «στις προσπάθειες των κυβερνήσεων και του λαού της Ελλάδας».

Στην ανάρτησή του στο Χ (Twitter), ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) τονίζει για την επενδυτική βαθμίδα από τον DBRS ότι το «ορόσημο της Ελλάδας αξίζει να γιορταστεί», καθώς ο συγκεκριμένος οίκος αξιολόγησης είναι «ένας από τους μεγαλύτερους» στον κόσμο.

Ειδικότερα, ο ΕSM αναφέρει τα εξής:

«Η Ελλάδα πέτυχε ένα ορόσημο που αξίζει να γιορταστεί – ανέκτησε επενδυτική βαθμίδα από έναν από τους μεγαλύτερους οίκους αξιολόγησης λόγω των αξιοσημείωτων προσπαθειών των κυβερνήσεων και του λαού της Ελλάδας.


Η προσαρμογή ήταν δύσκολη, αλλά κατά την τελευταία δεκαετία εισήγαγαν διαρκείς μεταρρυθμίσεις, ανοικοδόμησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και εργάστηκαν για μια πιο βιώσιμη οικονομία. Μαζί με την υποστήριξη του ESM, η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα