Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

«Μάλλον μας τρολάρει ο Κυριάκος»

euro2day.gr/chameleon

Βόγκηξαν τα σχόλια στις ειδησεογραφικές σελίδες και τα σόσιαλ μίντια με την απόφαση του πρωθυπουργού να βάλει τον Χρήστο Στυλιανίδη (έως πριν λίγους μήνες υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θυμίζουμε) στη θέση του «παραιτηθέντος» υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Διότι όπως είχαμε γράψει στα μέσα Ιουλίου σε αναλυτικό σχόλιο της στήλης (με τίτλο Ο «ειδικός» Στυλιανίδης, οι φωτιές και το πόστο στην Ευρώπη), πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο κύκλος των καταστρεπτικών πυρκαγιών και βεβαίως πριν τη βιβλικών διαστάσεων πλημμύρα στη Θεσσαλία, μεγάλο μέρος της ευθύνης για όσα συνέβησαν φέτος το καλοκαίρι δεν μπορεί παρά να βαραίνει τον αρμόδιο υπουργό που ήταν στο πόστο σχεδόν δύο χρόνια και παρέδωσε ό,τι φάνηκε εκ του αποτελέσματος ότι παρέδωσε…

Αυτά βεβαίως τα αντιλαμβάνεται μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης (εξ ου και ο καταιγισμός σχολίων παντού). Τα αντιλαμβάνονται όμως και μέσα στη Νέα Δημοκρατία, στελέχη αλλά και βουλευτές (ακόμη και ορισμένοι υπουργοί… ψιθύρισαν σχετικά, αλλά μόνον ιδιωτικώς), που έμειναν «ενεοί και κεχηνότες», όπως θα έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

«Μάλλον μας τρολάρει ο Κυριάκος» ήταν το… πικάντικο σχόλιο στελέχους της ΝΔ με μακρά πορεία στον χώρο. Το πιο καυστικό και κακοπροαίρετο που ακούσαμε όμως αφορούσε την αντικατάσταση έτερου υπουργού που εμφανώς έχει πέσει σε δυσμένεια, με αποτέλεσμα να συζητείται όχι τόσο το αν θα φαγωθεί αλλά το… πότε.

«Αυτό που μας μένει τώρα», είπε ο… κακός, «είναι να βγάλει τον Βασίλη Κικίλια και να βάλει στη θέση του τον Κώστα Καραμανλή». Rotation και ξερό ψωμί.

Πέρα από την πλάκα όμως, το ερώτημα παραμένει, ιδίως μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Δεν είχε άλλους στον πάγκο ο πρωθυπουργός και επανέφερε τον εντελώς αμφιλεγόμενο Στυλιανίδη; Δεν υπήρχαν άλλα ικανά στελέχη, ανάμεσα στους 158 βουλευτές, αλλά και πέρα από αυτούς; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα