Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 21.09.2023

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που έχουν κηρύξει για αύριο Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του Μετρό.

Οι εργαζόμενου στο Μετρό είχαν κηρύξει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για την Πέμπτη όμως το Πρωτοδικείο, όπως και στην περίπτωση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, την έκρινε παράνομη.

Πάντως σύμφωνα με την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30 θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ «αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Τραμ και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30. Θα ακολουθήσει ενημέρωση και για τη Γραμμή 1 του Μετρό Πειραιάς – Κηφισιά»

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέσα, τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Θα κινούνται κανονικά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ της Πέμπτης.

Τα τρόλεϊ θα κινηθούν επίσης από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 21.00 λόγω της στάσης εργασίας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Τα τραμ δεν θα κινηθούν από τις 13.30 μέχρι και τη λήξη της βάρδιας λόγω της συμμετοχής τους στην 24ωρη απεργία.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε σήμερα (20.9.2023) από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία που είχε προαναγγείλει για αύριο η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ).Ως εκ τούτου κανονικά θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο έκρινε παράνομη και καταχρηστική την εξαγγελθείσα απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Ποιοι ακόμη συμμετέχουν στην απεργία

Τη συμμετοχή τους στην απεργία της ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη ανακοινώσει οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ και ΟΛΜΕ), καθώς επίσης και οι ενώσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) δηλώνει ότι «θα συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και στη συγκέντρωση των σωματείων, ενώ καλύπτει όλους τους συναδέλφους που θέλουν να συμμετάσχουν».

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου «προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για την Πέμπτη 21/9/2023 ημέρα κατάθεσης στην Βουλή του αντεργατικού νομοσχεδίου με αίτημα την απόσυρσή του.

Ανάμεσα στα αιτήματα είναι να αποσυρθεί το εργατικό νομοσχέδιο, να παραταθούν οι συμβάσεις των 2.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία μέσω ΔΥΠΑ και να απομακρυνθούν όπου υπάρχουν οι εργολάβοι στο ΕΣΥ, με τους εν εξελίξει διαγωνισμούς «να στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα και να προσφέρουν συνθήκες εργασιακού Μεσαίωνα».

Σε 24ωρη απεργία καλεί τα μέλη της και η ΠΕΝΕΝ κάνοντας λόγο σε ανακοίνωσή της για «προδοτική και υπονομευτική» στάση της ηγεσίας – πλειοψηφίας της ΠΝΟ, η οποία αρνήθηκε τη σύγκληση του οργάνου.

Αναλυτικά, μέχρι στιγμής αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει οι εξής συνδικαλιστικές οργανώσεις:


Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πάτρας, Λαυρίου Αν. Αττικής, Λάρισας, Ιωαννίνων, Εύβοιας, Αρτας, Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Κεφαλονιάς – Ιθάκης, Λευκάδας, Ημαθίας, Σάμου, Λέσβου, Ζακύνθου, Λαμίας, Αμαλιάδας, Κέρκυρας και Φωκίδας

Ομοσπονδίες: Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος Ελλάδας, Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα