Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους στη Θεσσαλία – Νέο Μήνυμα του 112

Σε μια τεράστια λίμνη έχει μετατραπεί η Θεσσαλία, μετά από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, με τη σημερινή (8.9.2023) ημέρα να ξημερώνει ξανά με αγωνία για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους. 

Μήνυμα του 112 εστάλη τα ξημερώματα στους κατοίκους των περιοχών Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Γεωργανάδες και Πετρόπορος Θεσσαλίας προκειμένου να απομακρυνθούν απ’ αυτές λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού από την κακοκαιρία. 

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Φαρκαδόνα απομακρυνθείτε προς Γριζάνο και αν βρίσκεστε στις περιοχές Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος απομακρυνθείτε προς Οιχαλία λόγω πιθανής υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Εικόνες βιβλικής καταστροφής ήρθαν από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, και των Τρικάλων. Η περιοχή του Δομοκού βίωσε τεράστια καταστροφή, ενώ αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται σε ολόκληρες τις περιοχές των περιφερειακών δήμων του νομού Λάρισας.

«Πολύ δύσκολες οι επιχειρήσεις διάσωσης σε Μεταμόρφωση και Παλαμά», είπε σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ενώ τόνισε πως «δεν έχουμε τελειώσει με τις πλημμύρες».

Οι απεγκλωβισμοί συνεχίστηκαν μες στη νύχτα – Σχεδόν 1.900 οι διασώσεις από την Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ στους 67 ανέρχονται οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν από αέρος από τις πλημμυρισμένες περιοχές μετά το χτύπημα της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία επρόκειτο να μοιράσουν 3.000 μερίδες φαγητού και νερού σε 24 πληγέντες οικισμούς.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
κάντε κλικ στην εικόνα

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
kourdistoportokali.com

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ (1918-2017)

Κ.ΚΟΛΜΕΡ

Leonard Cohen - A Thousand Kisses Deep

MICHAEL LANDON

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

TVP

TVP

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

TVP ΤΟ WEB ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ
κάντε κλικ στην εικόνα